SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sanırım Gözü YÖK Başkanlığında..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, MÜSİAD'ın Cumartesi günü Malatya'da yapılacak Genel İstişare Kurulu toplantısı öncesi konuklara Orduzu Pınarbaşı'ndaki kır lokantasında verilen yemek sırasında yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na sert eleştiriler yöneltti. Rektörü, Malatya'nın huzurunu bozmakla suçlayan milletvekili, "Siyasetçi olacaksa ayrılsın Doğu Perinçek'in partisine girsin." dedi.

"HAKKINDA SORUŞTURMA ÖNERGESİ VERECEĞİM.."
Ali Osman Başkurt, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında Sayıştay denetçileri tarafından soruşturma açılmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken, "Sayın rektör kendi işine bakmıyor, ancak siyasetçi gibi konuşuyor. Ben siyasetçiyim, siyasi konuşurum, kendisi bilim adamı, bilim adamı gibi davranmalı ve üniversiteyi iyi yönetmeli. Turgut Özal Tıp Merkezi'ni cazibe merkezi yapacağına, başarılı birçok doktorun gitmesine neden oldu. Eğer göbeğinden atıyorsa gitsin Doğu Perinçek’in partisinden siyasete atılsın. Üniversiteye Atatürk'le ilgili yazdığı yazı hiçbir üniversitede yok. Büyük insanın arkasına gizlenip, bu ülkenin başbakanına sözler sarfedebiliyor. Sanırım gözü YÖK başkanlığında filan. Birilerine mesaj vermek istiyor. Bu insan, bu adam Malatya’nın huzurunu dinamitleyen bir kişidir. Açık ve net söylüyorum. Malatyalıları tahrik ediyor, bunun oyuna kimse gelmeyecek. Geçen gün, Arapgir’de yaptığı tamamen orada bir huzursuzluk çıkartmaktı. Birileri tokat atsın, Malatyalılar günlerce hop oturup hop kalksın. Malatyalılar sahipsiz değildir. Malatya, köpeksiz köy değildir. O sloganların arkasına gizlenmesin. Atatürk’ün arkasına sığınıyor. Atatürk bütün Türkiye’nin ortak değeridir. Hiçbir siyasetçi dini, Atatürk’ü alet edemez, adam gibi işine baksın. Bunlar yetmiyormuş gibi, bir de ihalelerde kendi yandaşlarına iş vermiş. Sayıştay denetçileri ortaya çıkardı. Oranın buranın arkasına saklanmasın. Herkes vatanını seviyor. Öyle basit oyunlarla kimseyi susturmasın. Askerin, bayrağın arkasına gizlenmesin gerçek yüzünü göstersin. Doğu Perinçek'in partisinden aday olsun. Ondan sonra gelsin karşımızda konuşsun. Meclis açılsın, hakkında soruşturma açılması için meclise önerge vereceğim." dedi.

"BAŞBAKANI DAVET ETTİK.."
Başkurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Malatya'ya davet ettiklerini de belirtti.

Başkurt, parti il başkanı İhsan Koca ile birlikte Ankara'da temaslarda bulunup döndüklerini belirtip, Tarım ve Sağlık bakanları, Halk ve Vakıflar Bankaları genel müdürleri ile görüştüklerini belirtip, "Kayısı ihracatçısına daha fazla kredi vermeleri için görüştüğümüz Halk ve Vakıflar Bankaları genel müdürleri, önerimize olumlu baktılar"dedi. Kayısı rekoltesinin buyıl fazla olmasından, tüketimin ve ihracat imkanının artırılması konusunda girişimleri sürdürdüğünü söyleyen Başkurt, Ankara'ya döndüğünde Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı ile de kayısının tüketilmesi konusunda görüşeceğini dile getirdi.

Başkurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de telefonla görüştüklerini, Beylerderesi köprüsünün temel atması ve TOKİ konutlarının anahtarı verilme törenine katılmaları için Malatya'ya davet ettiklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız