SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sanki Başka Vekil Yokmuş Gibi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:21
'Sanki Başka Vekil Yokmuş Gibi'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Dondan zarar gören kayısı üreticilerinin mağduriyeti giderilsin” dedi. 

Parti binasında yaptığı basın açıklamasında, TBMM’de kayısı üreticilerinin zararları karşılansın araştırma önergesine ret verilmesini değerlendiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz şunları söyledi:

"18-19 Mart tarihlerinde ilimizde meydana gelen don olayı kayısı için bir felaketi beraberinde getirmiştir. CHP İl Örgütü olarak 15 gündür değişik platformlarda kayısı çiçeklerini vuran dondan kaynaklı  Malatya’nın doğal afet bölgesi ilan edilmesini, üreticilerin borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Ama maalesef biz söylüyor biz dinliyoruz. Sadece biz de değil konuyla ilgili sivil toplum örgütleri de defalarca üreticilerin perişan olduğunu ve yardım beklediklerini belirtmişlerdir.

Don olayından sonra ziyaret ettiğimiz kayısı bahçelerinde gözyaşı, umutsuzluk, sitemkarlıklar gördük. Gördüğümüz bu içinden çıkılmaz tabloyu kamuoyuyla defalarca paylaştık. Ancak bugüne kadar , her konuda eşsiz fikirlerini!  bizlerle paylaşan AKP’nin il yöneticileri ve milletvekillerinin don felaketiyle ilgili görmeyen, duymayan, konuşmayan tavırları dikkat çekicidir. 

Yine  milletvekilimiz Veli Ağbaba tarafından, meclis kürsüsünde defalarca üreticilerin mağduriyetinin dile getirilmesine, kayısı üreticilerinin taleplerini AKP Hükümetine iletilmesine rağmen bugüne kadar somut bir adım atılmaması üzüntü vericidir. 

Dün de mecliste hem şehrimiz, hem üreticiler,hem de siyasi hayaımız açısından trajikomik bir durum yaşandı.

Milletvekilimiz Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu ile 23 CHP’li vekilin imzasıyla dondan zarar gören üreticilerin mağduriyetinin tespiti ve giderilmesi için meclise sunulan araştırma önergesi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Malatyalı üreticilerin sıkıntılarının giderilmesi önergesine CHP’nin dışında Malatya’dan hiç vekili olmayan MHP ve BDP’den de tam destek geldi. Mecliste bu önergeye tek destek vermeyen parti ise Malatya’da 5 Milletvekili olan, %69 oy alan AKP oldu. 

Üstelik de önergenin aleyhine ne kadar üzüntü vericidir ki başka milletvekilleri yokmuş gibi Malatya Milletvekilini çıkardılar.

Mağduriyet giderilsin diyen Malatya’nın CHP Milletvekili. Buna karşı çıkan Malatya’nın  AKP Milletvekili.  İşte size komedi. İşte AKP’nin Malatya’ya bakışı….Bu anlayışı Malatya siyaseti adına, üreticiler adına şiddetle kınıyorum.

Şimdi sormak lazım.  Mecliste araştırma önergesinin aleyhinde konuşan vekil, dondan dolayı kayısısı zarar gören köylere nasıl gidecek? Gidip köylerde üreticilere ne diyecek? Üreticinin yüzüne nasıl bakacak?

AKP bugüne kadar Malatya’ya hep ceza vermeyi tercih etti. 5 Vekil, binlerce oy aldığı Malatya AKP’nin elinden çektiğini başka hiçbir dönem çekmedi.

Malatya’nın neredeyse tek geçim kaynağı olan kayısının ortalama %70’i yok olmuş. Halkımıza sormak istiyorum. Bundan daha büyük bir felaket olur mu? Bundan daha kötü bir yıl olur mu? Malatya şimdi afet kapsamına alınmayacak da ne zaman alınacak? Malatya’ya ve Kayısı üreticilerine şimdi yardım yapılmayacak da ne zaman yapılacak? Hükümet daha ne bekliyor? Anlamak mümkün değil…

AKP’li yöneticilerin ve vekillerin Malatya’ya karşı bu kindar tavırlarından vazgeçmesini, üreticilerin sorunlarına kulak vermelerini istiyoruz. Hangi kentin vekili olduklarına karar versinler.Malatya’nın milletvekilleri iseler , bari bundan sonra Malatya’nın hakkını savunsunlar."

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız