SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanki Camiye İmam Alıyorlar"

0
Güncellendi - 2016-05-20 15:15:01
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Adalet Bakanlığı gardiyan sınavında adaylara 'Teyemmüm, Sırat Köprüsü, namaz soruları sorulduğunu öne sürdü ve “Sanki cezaevlerine gardiyan değil, camiye imam alıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanlığı’nın personel alım sınavında adaylara “Öğle namazında kaç kez Fatiha okunur? Teyemmüm nedir? Münker-Nekir nedir? Gusül abdesti nasıl alınır? Sırat Köprüsü nedir? “ gibi soruların sorulmasını skandal olarak değerlendi, “Sanki cezaevlerine gardiyan değil, camiye imam alıyorlar” dedi.

Adalet Bakanlığı tarafından ceza infaz kurumları için  2.954 sözleşmeli personel alımı sözlü sınavlarında din bilgisi sorularının yer alması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Bakanlığın alım ilanında sözlü sınavda mesleki bilgi, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, genel kültür, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği konularından soru sorulacağı belirtilmesine rağmen , Elazığ Adliyesi’nde her adaya 2 şer tane din bilgisi sorusu sorulması ve bu soruların belirleyici olması iddialarına Ağbaba tepki gösterdi.

ELAZIĞ’DAKİ SINAVDA SKANDAL

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaşananları skandal olarak değerlendirdi. Ağbaba,”Adalet Bakanlığının Sözleşmeli  Personel Alımı Sınavı Elazığ Ayağı 16-20 Mayıs Tarihleri arasında Elazığ Adliye Binasında gerçekleştirilmiştir. Elazığ’da yapılan sözlü sınavlarda Adalet Bakanlığı ilanında olmamasına rağmen her adaya 2 şer tane dini bilgi sorusu sorulmuştur.  Adaylara “Öğle namazında kaç kez Fatiha okunur? Teyemmüm nedir? Münker-Nekir nedir? Sırat Köprüsü nedir? Hz. Muhammed’in amcalarının isimleri nedir? Yatsı namazı kaç rekattır? Gusül abdesti nasıl alınır? Peygamberin torunlarının isimleri nelerdir? Uhud savaşı hakkında neler biliyorsunuz? Hz Ömer ve Hz. Ebubekir peygamberimizin neyidir?” sorularının sorulduğu iddia edilmektedir.”dedi.

MÜFTÜLÜKTEN ÜYE Mİ ÇAĞIRDINIZ?

Ağbaba, Bakanlık tarafından İnfaz Koruma Memurlarının dini bilgisinin neden sorgulandığının açıklaması gerektiğini belirterek,  “Adalet Bakanlığı, Diyanet İşlerinin ilgi alanına göz dikmişe benziyor. İnfaz Koruma Memurları cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere dini eğitim vermeye başladı da haberimiz mi yok. Bakanlık, Elazığ Adliyesindeki mülakata Elazığ Müftülüğü’nden üye çağırmışa  benziyor” dedi.

“BAKANLIK AYRIMCILIK YAPIYOR”

Ağbaba, “Anadolu kültürler ve inançlar mozaiğidir. Bu topraklarda farklı  din, inanç ve mezhepten milyonlarca insan yaşamaktadır. Adalet Bakanlığı bu inançları yok sayarak, personel alımında bariz bir ayrımcılık yapmaktadır. Din bilgisi sorularının adayları elemeye yönelik sorulduğu, diğer soruları doğru cevaplasa bile din bilgisi sorularına cevap veremeyenlerin eleneceği iddialarının konuşulması bile üzüntü vericidir. Bakanlık alım ilanında olmamasına rağmen yapılan bu sınavı iptal etmeli, adaylar şeffaf bir şekilde yetenekleri ölçüsünde tekrar sınava tabi tutulmalıdır” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    YİNE AYRIMCILIK. YİNE ADAM KAYIRMA. YİNE İNSANLARI İNANCINA GÖRE HOR GÖRME VE AYIRMA. BU SORULARI SORANLARA VE BU SİSTEMİ SAVUNANLARA SORUYORUM BU MUDUR MÜSLÜMANLIK? O ZAMAN SÖYLEYEYİM Kİ BU ASLA MÜSLÜMANLIK DEĞİLDİR, BU ALLAHI ALDATMAKTIR Kİ EN BÜYÜK GÜNAHTIR. EMEĞİ ÇALMAK, İNSANLARIN HAKKINI GASBETMEK, BİRDE BUNU YAPANLARI SAVUNUP BURAYA YAZI YAZANLAR ALLAH SİZLERİ ISLAH ETSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (7 yıl önce)
    Bu islam diniyle ne alıp veremediğin var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Sizde Seyfi Oktay ile Mehmet Moğoltayın Adalet bakanlığı döneminde adliyeleri doldurdunuz.Dini bilgiler sorulması niye gerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • merak etmeyin akp nin ordusu da bu soruları bilemez :)))
    0
    0
    Yanıtla