SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sanki Hiç Gitmemiş Gibiyim..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, takımı ve Kayseri Erciyes maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Futbol için uzun sayılacak bir aradan sonra Malatya’ya döndüğünü anlatan Doğan, “Aranızda olduğum için mutluyum. İnsanlar aynı, tesisler aynı, kaldığım otel aynı. Sanki Malatya’dan hiç gitmemişim gibi. Bu işimi kolaylaştırıyor” dedi.

"SANKİ HİÇ GİTMEMİŞ GİBİYİM.."
Daha önce Perşembe günü 11.00'de yapılacağı açıklanan, ancak Doğan'ın eski futbolculardan Sadık Fırat'ın cenaze törenine katılması nedeniyle 13.00'e ertelenen basın toplantısında, Malatyaspor’da görevi bıraktığı dönemden 2 oyuncu (Mert ve Serkan Bensol) kaldığını, tamamen yenilenmiş bir kadro bulduğunu anımsatan Doğan “Bu oyuncularla geleceğin Malatyaspor’unu kurmak istiyoruz. İyi moral kazanmış ve geleceğe ümitle bakan bir futbolcu grubuyla Malatyaspor’u ait olduğu yere getirmek istiyoruz. Yenilenen kadronun geride kalan 4 haftada takım oyununu sahaya yansıtamadığını gördüm. Mutlaka zaaflarımız var. Bunları konuşmak istemiyorum. Görevimiz kısa sürede bu zaafları kapatmaktır.

Giden arkadaşım, çok değerli insan ve takım arkadaşım Feyyaz Uçar’a bıraktığı takım için teşekkür ediyorum. Ancak Mehmet Budak, Chris, Aytaç, Ömer, Mert, Okan gibi bazı futbolcular sakatlık ve kampa geç katılma gibi nedenlerle sezon başı idmanını iyi yememişler. Sezon başı idmanları futbolcunun vitaminidir. Aslında takım iyi çalışmış ama bu futbolcular çeşitli nedenlerle idmanı alamamış. Dolayısıyla şablonu oturmayan bir takım ortaya çıkmış.

Eksiklerimizi tamamlamak istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Geride kalan 4-5 günde düşüncede farklı, algılaması yüksek, istediklerimizi yapmak isteyen zeki oyunculardan kurulu bir Malatyaspor’un varlığını gördük” şeklinde konuştu.

Disiplinli, düzenli, mücadeleci bir takım oluşturmaya çalıştıklarını, Kayseri Erciyes maçında 3 puan hedeflediklerini, ama futbolda üç ihtimalin olduğunun da unutulmaması gerektiğinin altını çizen Doğan “Rakibimiz lige iyi başladı, başarılı sonuçlar aldı. İyi oyuncuları var. Bizim de kaliteli oyuncularımız var. Oyuncularımızı takım oyununa alıştırırsak çok iyi olacak. Oyunu seyretmeyen, kazanma azmi olan, top rakipte iken mücadele eden bir takım göreceksiniz. Hedef ne olur derseniz; 3-4 hafta geçip, sakat oyuncularımız iyileştikten, transferdeki oyuncularımızın uyumundan sonra söyleyebiliriz. Eğer Erciyes’ten galibiyetle dönersek, iyi hazırlanmamızı sağlayacak ortamı yaratmış oluruz” dedi.

Transferlere ilişkin bir soruya cevap veren Doğan, Chris’in eski sakatlığının geçtiğini, ama adalesinin zayıf olması nedeniyle başka adale gruplarında sorun yaşandığını anlattı. Doğan, Jiri Homola’nın uyum sorunu bulunduğunu bildirdi. Uyum sorununu aşmak için takımın yarış içerisinde olduğunu anlatan teknik sorumlu, bir soru üzerine, gerek duyulursa Ocak dönemi transfer yapılacağını bildirdi.

GENÇLERBİRLİĞİ VE MİLLİ TAKIM..
Önceki takımı Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın “Gençlerbirliği oyuncularının yapılan testlerde Avrupa standartlarının üstünde fizik kapasitesine sahip olduğunu” açıkladığını anımsatan Doğan, bu açıklamanın kendisi ve ekibi adına gurur verici olduğunu belirtip, Bakkal’a teşekkür etti.

Milli takımla ilgili bir soru üzerine Doğan, önemli bir galibiyet alındığını belirtip “Keşke Danimarka’yı da yenseydik. Futbolcunun yaşlısı-genci yoktur. Koşan, mücadele eden oyuncu önemlidir. Fatih Hoca hem bunu sağladı, hem milli takımdan kaybolan oyuncuları kadroya kattı” diye konuştu.

Ümit milli formayı giyen Malatyaspor futbolcusu Bilal Kısa ile ilgili bir soru üzerine Doğan, Oğuz Çetin ve Tümer Metin’in özelliklerini örnek gösterip, cevap verdi.

İki oyuncunun fizik güçleri düşük, ama teknik becerileri yüksek olduğunu anlatan Doğan “Oğuz, 28 yaşında 18 yaşındaki performansından daha iyiydi. 28 yaşında daha çok koşuyordu ve daha başarılı oldu. Tümer de öyle” dedi. Bilal’ın iki maçta 90 dakikayı tamamlayamadığını anımsatan Doğan, bunun fiziksel yeterlilikten kaynaklanabileceğini anlatıp; bu oyuncuyla henüz çalışmadığını, yapılacak çalışmaların ardından daha iyi değerlendirme yapabileceğini sözlerine ekledi.

MASRAFLARI TSO KARŞILAYACAK
Bu arada, Malatyaspor'un Kayseri deplasman giderlerinin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üstlenildiği belirtilirken, yazılı açıklama yapan TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, takımın daha iyi yere gelmesi için oda ve üyeleri olarak üzerlerine düşeni her zaman yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Fındıklı, "Malatyalı her kesimin istikrarlı bir yükselişin devamı için Malatyaspor'a ve yöneticilerine destek vermesi gerektiğine inanıyoruz." diyerek, "takımın yükünü çeken Başkan Hikmet Tanrıverdi nezdinde tüm üyelere" teşekkür ettiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız