SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanki Malum Hikayenin Fotoğrafı!

A- A+ PAYLAŞ
Büyükşehir belediye statüsünü merkez nüfusunun kalabalıklığı nedeniyle çoktan haketmiş olan Malatya, 750 bin nüfus koşulu için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın miting meydanında kadınlardan da sözünü aldığı nüfus artışını beklerken, bir afişte tesadüfen yeralan görüntü, adeta Malatya'nın büyükşehir hikayesinin özeti gibi.
 
Malatya Park Alışveriş Merkezi'nin yan tarafında yapımı devam eden otel inşaatının önündeki paravanların üzerine yapıştırılan dev afişlerden birinde "MALATYA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR" yazısı yeralıyor. Atatürk Caddesi'nin başında 2 yıl önce yaptırılan saat kulesinin merkez alındığı bu fotoğrafın detayında, bozulmuş bir araç ve onu iteklemekte olan insanlar dikkatli gözlerden kaçmıyor. Malatya'nın büyükşehir hikayesi de, fotoğraftaki otomobilin görüntüsüne benzer bir şekilde "zorlanarak- iteklenerek" sonuca ulaşma çabasından öteye henüz geçemedi.
 
Bu arada, il genelinde asgari 750 bin nüfusu öngören büyükşehir koşuluna uyabilmek için Malatya'nın yaklaşık 10 bin eksiğinin bulunduğu ifade edilirken, büyükşehir konusunda ciddi çaba gösteren ancak sonuç alamayan CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Aslanoğlu, il nüfuslarıyla ilgili olarak 31 Aralık tarihi itibarıyla olan nüfusun esas alındığını, resmi birimlerin şu an itibarıyla Malatya nüfusu olarak, 31 Aralık 2010 tarihindeki 722 bin 065 kişiyi baz almak zorunda olduklarını söyledi. Aslanoğlu, Malatya'nın en son baz alınacak yeni nüfusunun 31 Aralık 2011 itibarıyla saptanan rakam olacağını, bu tarihle ilgili rakamın da 27 Ocak 2012 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edileceğini hatırlatarak, "27 ocak'a kadar olan sürede bu 750 bin nüfusa ilişkin bir düzenleme getirilmesi halinde Malatya bu kapsamda yeralamayacak. 27 Ocak'tan sonra ilan edilecek yeni rakam Malatya'nın nüfusu olarak baz alınacak. Bunun için, yeni doğumların yanı sıra nüfusları başka ilde olan Malatyalıların nüfuslarını Malatya'ya aktarmaları gerekiyor. Bunun için organize bir çaba gerekiyor ve bu iş de belediyeye düşüyor."diye konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız