SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şanlıurfa'da Malatyalı Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa Malatyalılar Derneği (ŞUMADER)’nin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Malatya’nın Doğanşehir ilçesi kaymakamı ile bağlı 7 ilçe ve belde belediye başkanı, düzenlenen sıra gecesinde Şanlıurfa’daki Malatyalılar ile bir araya geldiler.

Doğanşehir İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram, Doğanşehir ilçesine bağlı beldelerden Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş, Göldere Belediye Başkanı Vahap Sarıbaş, Polat Belediye Başkanı İsmet Güzel, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Söğüt Belediye Başkanı Abdurrahman Duran ve Sürgü Belediye Başkanı Mustafa Gülhaş Şanlıurfa’ya geldiler.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen’in de katıldığı Yıldız Sarayı Konuk Evi’nde düzenlenen sıra gecesine Şanlıurfa Malatyalılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkmen, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çınar, İş Kur İl Müdürü Ahmet Durmuş, Ak Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Zekeriya Demirtaş, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir açıklama yapan Doğanşehir İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan Şanlıurfa’da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Eldivan “Bugün gurbetteki hemşerilerimizi ziyarete geldik. Çok güzel bir akşam oldu. Urfa kültürüyle ve manevi değerleriyle çok güzel ve bambaşka bir ilimiz. Hem bu güzel kenti ziyaret etmek hem de buradaki hemşerilerimizle bir araya gelerek düşüncelerini almak için buradayız. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Malatyalılar Derneği Başkanı Doç Dr. Hasan Türkmen ise “Malatya’daki belediye başkanlarımızı ve Sayın kaymakamımızı burada ağırladık. Bu ziyaret vesilesiyle çok memnun olduk. Elimizden geldiği kadar Şanlıurfalıların misafirperverliğini göstermeye çalıştık. Burada şunu özellikle belirtmek istiyoruz. Şuan burada 7 belediye başkanı var. Hepsi farklı partilerden. Değişik partilerden olmalarına rağmen birlikte geziyorlar, sorunları için birilikte kafa yoruyorlar. Örnek alınacak bir durum. Değişik partilerden, çok farklı partilerden olmalarına rağmen sorunlarının çözümü için bir araya geliyorlar. Parti farkı gözetmiyorlar. Taktire şayan bir durum. Kendilerini burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Şanlıurfa ve Malatya arasında sürekli bir bağ oluşturmaya çalışacağız. Şanlıurfa’daki ilçe ve belde belediye başkaları ile bizim başkanlarımızı tanıştırıp ortak projeler üretmek için çaba va gayret sarf edeceğiz. Böyle bir projemizde var. Bunun gibi iyi ve güzel ilişkiler üzerine köprü kurulabilir diye düşünüyoruz. Kendilerine tekrar Şanlıurfa’ya geldikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ziyarette bir açıklama yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram ise ilk kez böyle bir geceye katıldığını ve Şanlıurfa kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladığını belirterek “Bu gece tabi en önemlisi buradaki hemşerilerimizle beraber olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar böyle bir sıra gecesine ilk kez katılıyorum. Çok güzel sıcak bir ortam. Çok sevindim memnun oldum.

İnşallah bundan sonra Malatyalılar gecesine katılıp Urfa’daki Malatyalı hemşerilerimizle beraber olmaya çalışacağız. Tabi burada hemşerilerimizle tanışmak ve kaynaşmanın ayrı bir mutluğunu yaşıyoruz. Çok mükemmel bir gece. Dernek yönetimimize bu geceyi hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

NOT: Haber ve fotoğraflar için Şanlıurfa Güneydoğu TV'den Mehmet YALVAÇ'a teşekkürlerimizle..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız