SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şans Bizden Yanaydı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:06
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Çamlıdere Şekerspor karşısında güç de olsa 2-1'lik galibiyetle elde ettiği 3 puan sevinç yarattı.

Karşılaşmayı protokol tribününde izleyen Malatya Valisi Vasip Şahin, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, Yeni Malatyaspor’u alığı galibiyetten dolayı kutlayarak, “Yeni Malatyaspor’u tebrik ediyorum. Özellikle oyuncularımız güzel bir mücadele ortaya koydu. Malatya’yı bir üst ligde görmek istiyoruz. Malatya bunu hak ediyor. Oyuncularımızda ligin ikinci yarısına daha iyi bir hırsla başlarlar. Ve ümit ettiğimiz yere geliriz” dedi.

Yeni Malatyaspor’a destek vermeye çalıştıklarını kaydeden Şahin, fırsat buldukça maçlara gelerek, takımı desteklediklerini söyledi.

"ŞANS BİZDEN YANAYDI.."

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ise, aldıkları 3 puanın kendileri adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Mumcu, oyunun kendilerini çok fazla tatmin etmediğini kaydederek, “İlk yarıda bulduğumuz golden sonra arkadaşlarımız işi biraz rölantiye aldı. Doğrusu bana göre keyifli bir ikinci yarı izlemedik. Orta saha hakimiyetini tamamen rakip takıma bıraktık. Ama tabi futbol böyle bir şey yani çok puanlar kaybettik. Gidip geldiğimiz maçlar oldu. Bugünde şans bizden yanaydı. Yoksa ikinci yarıda oyun bizi çok tatmin etmedi. İkinci yarı daha baskılı oynamamız gerekiyordu, daha arzulu ve iştahlı olmamız gerekiyordu. Doğrusu bunu takımımızda göremedik. Ama yinede 3 puana seviniyoruz. Futbolun bir netice oyunu olduğundan hareketle 3 puana seviniyoruz” dedi.

Taraftarların takıma muhteşem bir destek verdiğine değen Mumcu, “Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi muazzam desteklediler. Arzu ettiğimiz profil buydu. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Yeni Malatyaspor’un gerçek taraftarı böyle olmalı. İnşallah bu kimlikle devam edersek, istediğimi elde ederiz. Zaman zaman iyi oynayacağız ama kaybedeceğiz. Zaman zaman da kötü oynayıp, kazanacağız. İnşallah süreç bizden yana olur. Yeter ki bir ve beraber olalım” diye konuştu.

Mumcu, Kırklarelispor ve Bayrampaşaspor maçlarını kazanmaları gerektiğine işaret ederek, “Kırklareli zor bir deplasman, Bayrampaşaspor’u da kendi evimizde ağırlayacağız. 2 maçı da kazanmamız gerekiyor. Puan kaybına tahammülümüz yok. Ligin ikinci yarısında fikstür avantajımız olacak. İsti katımızı bozmadan, istekli ve samimi olursak, daha çok şey değişir. Enteresan bir grup haline geldi. Çamlıdere Şekespor’u ikinci yarıda izledik. Ben çok beğendim. Kimin ne yapacağı belli değil. İnşallah şans bizden yana olur” ifadelerini kullandı.

Mumcu, transfer çalışmalarının olup, olmayacağı sorusuna: “Henüz erken. Şuanda hocamızın da böyle bir arzusu ve talebi yok. Bazı arkadaşlarımızı halen sahada yeterli göremiyoruz. Çok daha yüksek performans beklediğimiz arkadaşlarımız var. Teknik heyetimizin isteğiyle olur. Ama şuanda öyle bir düşüncemiz yok” cevabını verdi.

ESKİ MALATYASPOR'LU..

1980'li yıllarda o zamanki adı 1. lig olan Süper Ligde Malatyaspor'un futbolcuları arasında yeralan Çamlıdere Şekerspor Teknik Direktörü Bünyamin Süral ise, Yeni Malatyaspor’u şampiyon olarak görmek istediklerini belirterek, “Yeni Malatyaspor’u kutluyorum. Bende daha önceden burada 3 yıl top oynadım. O yüzden kutluyorum. Hiçbir başarıya leke getirmek istemeyiz. Ama biz buraya galibiyet için gelmiştik. Yeni Malatyaspor’un üst düzey futbolculardan kurulu olduğunu biliyorduk ve analizlerini iyi yapmıştık. Biz de mücadele ederek, çabuk oynayarak, oyunu Yeni Malatyaspor’un alanına yıkarak kazanacağımızı tahmin ettim. Oyunun ilk 25 dakikası hariç oyunun üstünlüğü bizdeydi. Yeni Malatyaspor’un zaaflarını biliyorduk. Ayağa pas yaparak, mücadele etmeyerek, yeteneklerini kullanarak oynayacaklarını biliyordum. Onun için genç ve dinamik bir kadroyla sahaya çıktık. Benim takımımda 7 tane 1993-1994-1995-1996 doğumlu futbolcu var. Mücadele ederseniz, bu futbolcularla başa çıkabilirsiniz. Hafta boyunca da böyle çalışmıştık. Ama şans Yeni Malatyaspor’dan yanaydı. Kaybettiğimiz için üzgünüm” diye konuştu.

"ZOR BİR MAÇ OLDU.."

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, zor bir karşılaşma oynadıklarını ve istedikleri 3 puanı aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

“Dirençli bir takıma karşı oynadık. Gerçekten rakibimiz özellikle maçın ikinci yarısında müthiş bir futbol oynadı. İyi mücadele ettik. Özellikle ilk yarıda maçı kopartabilirdik. Ama maç 1-0 devam ettiği sürece rakibin kaybedeceği bir şey yoktur. O anlamda da çok saldırdılar. Çok net pozisyonları yok ama iyi mücadele ederek, bizim üzerimizde 10-15 dakikada olsa baskı kurdular. Ama biz tecrübeli takımız. Bunun üstesinden bir şekilde geldik. İyi mücadele ettik. Bizim için en önemlisi buydu. Eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi inşallah devre arasında gidereceğiz. İlk yarıda 2 maçımız kaldı. Bu 2 maçı da kazanarak, devre arasını iyi değerlendirmek istiyoruz. Eksiklerimizi gidermek için daha iyi çalışacağız. Ama bugün önemli olan kazanmaktı. Biz bunu başardık. Bütün futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.”

PUAN SIRALAMASI..

Bu arada oynanan maçlardan sonra 2. Lig Beyaz Grupta puan sıralaması şöyle gerçekleşti:

TakımO P

1.Balıkesirspor14 29

2.İnegölspor14 27

3.Yeni Malatyaspor14 24

4.Tokatspor14 24

5.Kızılcahamamspor A.Ş.14 24

6.İskenderun Demir Çelikspor14 22

7.Alanyaspor14 21

8.Kırklarelispor14 21

9.Eyüpspor14 19

10.Anadolu Selçukluspor15 17

11.Ofspor14 17

12.Altay14 16

13.Çamlıdere Şekerspor A.Ş.14 14

14.Bayrampaşa14 13

15.Gaziosmanpaşa15 12

16.Denizli Belediyespor14 12

17.Körfez Futbol Kulübü14 11

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız