SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sansasyon Yaratmak İçin Yapılmış"

A- A+ PAYLAŞ
 
Genelkurmay Başkanlığı bazı gazetelerde yer alan yanlış koordinat iddialarına ilşkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
13 Aralık 2011 tarihli bir gazetede çıkan “Karacılar Havacılara Şike Yaptı” başlıklı haberde; “bombalanacak hedefler, ikinci Ordu tarafından Hava Kuvvetlerine 18 kez yanlış verildi, hedefleri vurmaya giden jetler, dağı taşı bombalayarak üslerine döndü” şeklinde ifadelere yer verilmiştir.
 
Basında yer alan haberin sansasyon yaratmak amacıyla, hiçbir araştırma yapılmadan, sadece ele geçirilen taslak bir çalışmaya dayandırılarak kamuoyuna aktarılması üzüntü ile karşılanmıştır.
 
2’nci Ordu Komutanlığı tarafından; 30 Ekim 2011 tarihinde, saat 20.18’de, grid koordinatları belirlenen 26 terörist hedefine Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ile ani yakın hava desteği isteğinde bulunulmuştur.
 
Bu isteğin; Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca ayrıntılı analizi yapılmış, Genelkurmay Başkanlığı ve faaliyeti icra edecek olan 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı ile gerekli koordinasyon sağlanmış ve uygun bulunan 13 hedef 30 Ekim günü saat 23.00-23.59 arasında başarılı bir şekilde ateş altına alınmış ve hedefler tam isabetle vurulmuştur.
 
Basında yer alan ve 20 hedefi gösteren liste, üzerinde çalışılan, ancak onaylanmamış bir ön çalışma (taslak) ürünüdür.
 
Ayrıca, Yüce Milletimizin ordusu olmakla her zaman gurur ve onur duyan Türk Silahlı Kuvvetleri; yürürlükteki kanun, yönetmelik, yönerge ve talimatlara uygun olarak yüksek görev bilinci ve sorumluluk duygusu ile hareket etmektedir. TSK yaptığı her faaliyetin hesabını verebilecek güçtedir.
 
Bu ve buna benzer haberlerin, terörle mücadelemize zarar veremeyeceğinin bilinmesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız