SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şanslı' Adaylar ve SWOT Analizi

A- A+ PAYLAŞ

Niyazi DOĞAN

dogannd@gmail.com

 

 

Çağdaş yönetim anlayışının geliştirdiği tekniklerden biri kurumların güçlü ve zayıf yönlerini, sahip oldukları fırsatlar ve karşı karşıya bulundukları tehditleri analiz eden  SWOT Analizi’dir.

SWOT Analizi ne demektir ?

S- Strength (Kurumun olumlu ve güçlü olan özelliklerinin belirlenmesi)

W- Weakness (Kurumun olumsuz veya zayıf olan özelliklerinin belirlenmesi)

O- Opportunity (Kurumun içte ve dışta sahip olduğu fırsatları belirtmektedir)

T- Threat (Kurumun etrafındaki olası tehlike, risk ve piyasa tehditlerini belirtmektedir)

Peki SWOT Analizi ne için yapılır ve faydası nedir ?

Kurumlar için SWOT analizinin iki önemli faydası vardır: Birinci fayda, kurumun şu anki mevcut konumunun ne olduğunu net şekilde ortaya dökmesidir. S ve W harfleri olarak ifade edilen analizin ilk kısmı, bu durumun yani kurumun güçlü ve zayıf yönlerinin, olumlu-olumsuz performansının belirlenmesi, o kuruma "kendisini bilmesi" gibi önemli bir bilgi sağlar. O ve T harfleri ile belirtilen analizin ikinci bölümü ise daha çok dış etkileri, piyasadaki oluşumu, kurumun buradaki muhtemel fırsat ve tehditlere karşı "ne yapabileceğinin" bir analizidir. Yani ikinci kısım, şimdiki değil, gelecekteki muhtemel gelişmelere yönelik bir durum değerlendirmesini içerir.

Buraya kadar verdiğimiz özet bilgiden de anlaşılacağı üzere SWOT Analizi, aslında, kurumların yönetim süreçlerinde kendilerini objektif biçimde tanımaları ve gelecekteki tehdit ve fırsatlara göre pozisyon almaları için uygulanan bilimsel bir teknik.

Bu yazıda ise, kurumların yönetim süreçlerinde uygulanan SWOT Analizi’ni seçilebilir noktalardaki Malatya milletvekili adaylarına, yani kurumlar yerine politik kişilere uygulamaya çalışacağız. Elbette, bu çaba, bu yazının kısıtlı çerçevesinde akademik bir derinlik taşımayacak, fakat Malatya milletvekili adaylarının biraz daha yakından tanınmasına yönelik iyi niyetli bir çaba olacaktır.

Bu yazıda irdelenen isimleri neye göre belirlediğimize ilişkin ölçütümüz, “fanatik” olmayan gruptaki kendi partililerinin “iyimser” tahminleriyle, seçilme şanslarının bulunduğunun ifade edilmesidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi :

1-                 Mücahit Fındıklı

Güçlü Yanları : 12 yıl Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı (TOBB) ile ilişkili şirketlerde yöneticilik yaptı. Bu nedenle, iş dünyasının sorunlarını iyi biliyor. Esnafın ve tüccarın sıkıntılarının farkında. İş dünyasının üst düzey yöneticileri ile iyi ilişkileri var. Ekonomi medyası ile de ilişkileri sıcak. Malatya’daki ekonomik ve ticari yapılanmanın özelliklerini biliyor. TSO Başkanlığı deneyiminde siyasi pazarlık tekniklerini öğrendi. Müzakereci yanını geliştirdi, sinirlerine belli bir noktaya kadar hakim olabiliyor. Politik denge oluşturma dönemlerinde tarafları idare etme konusunda ustalaştı. Bütün yumurtaları aynı sepete koyma acemiliğini göstermiyor. TSO yönetim sürecinde değişik siyasi parti ve gruplarla uzlaşmaya vararak 12 yıl yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Pragmatist. Israrcı. Beden dilini kullanmayı biliyor.

Zayıf Yanları : Malatya’nın ekonomik ve ticari yapılanmasının karakteristiğini bilmesine, sorunlara vakıf olmasına karşın çözüm üretmedi. Malatya’nın kitlesel sorunlarına çözüm üretmede yetersiz kaldı. Daha çok, TSO’daki iktidarının devamlılığını sağlayan arkadaş çevresine çözüm üretti. 22 Temmuz  seçim kampanyasında Gazeteci Ruşen Çakır’a söylediği “ Gittiğimiz yerlerde hiç icraat falan anlatmamıza gerek olmuyor, 27 Nisan süreci, cumhurbaşkanlığı dediğimiz zaman zaten her şey bitiyor, bu bize yetiyor” şeklindeki sözleri zora değil, kolaya talip olduğunu gösteriyor. Çözüm ve proje üretmek yerine sloganik düzeyde kalıyor : Kolaycı. Siyaset vefa işidir ama, vefa konusunda sorunlu. TSO’nun değişen dünya koşullarına göre yapısal anlamda değiştirilmesi ve dönüştürülmesi yönünde herhangi bir irade ortaya koymadı. 80’li yılların modeli ile 2010’lara yürümüye çalıştı. Bu nedenle TSO Malatya esnaf ve tüccarından aidat toplayan bir kurum olmaktan öteye gidemedi. TSO işlevsel olarak yönetilemedi. Malatya iş dünyasının en önemli örgütünün başındaki isim olarak, esnaf, tüccar ve zanaatkarla seçimden seçime iletişim kurdu. Esnaf, tüccar, işletmecide her TSO seçimi sonrası unutulduğu hissini yaracak bir yönetim profili çizdi. 28 Mart 2004 yerel yönetim seçimlerinde Malatya Belediye Başkan aday adayı olduktan sonra, aday gösterilmezse bile TSO Başkanlığı’na aday olmayacağını kamuoyuna açıkladı. Fakat ikna edici olmayan gerekçelerle TSO'da yeniden aday oldu : Güvenilirliği konusunda soru işaretleri var. Kendini yenilemiyor / yeni bir şey anlatmıyor. Tekstil sektörünün sorunlarını anlatırken hep “Yeşilçam filmlerindeki konfeksiyoncu kızın akıbeti” anekdotu ile kalifiye eleman sorununu anlatmaya çalıştı. 2. OSB’nin faaliyete geçmesi, altyapı sorunlarının çözümlenmesi konusunda başarısız oldu.

 

Tehdit ve Fırsatlar : Mücahit Fındıklı için en önemli tehdit, TSO’daki yönetim anlayışını özeleştiriye tabi tutmadan alıştığı yoldan yürümesidir. Belirli bir grubun, bir zümrenin, oligarşinin temsilcisi mi olacak yoksa geniş kitlelerin sözcüsü / temsilcisi ve savunucusu mu olacak? Bunu parti politikaları denkleminde kendisi tercih edecek. Malatyalı sanayicinin, esnafın, tüccarın, zanaatkarın, kobilerin sorunlarını iyi bilmesi ve 12 yıllık bir TSO deneyimine sahip olması, gelecekteki çalışma ve uygulamalarının başarılı olması için önemli bir fırsattır. Bu fırsatı kişilerin değil, geniş kitleler ve üreten kesimlerin hizmetine sunması Malatya için de yepyeni fırsatlar yaratacaktır.

 

2-                 Ömer Faruk Öz

 

Güçlü Yanları : Bürokrasi ve yerel yönetimler konusunda deneyimli. Birikimli. Sorun çözme ve pratik çözüm üretme konusunda kabiliyetli. Hızlı düşünüp, hızlı karar verebiliyor. İstanbul’daki Malatyalılar ile güçlü ilişkilere sahip. İstanbul’daki Malatyalı enerjisinin Malatya’ya aktarılmasında bir köprü işlevi görebilir. TBMM’de etkili olma işaretleri veriyor.

 

Zayıf Yanları : Malatya halkı ve Malatya AKP Teşkilatı için tepeden inme bir isim. Uzun yıllar Malatya’dan uzak kaldı. 2002’den bu yana AKP içindeki hiçbir seçimde (İl başkanlığı kongreleri, 2002 milletvekili seçimleri, 2004 belediye başkanlığı seçimleri)  adı geçmedi. Malatya halkı, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak kadar tanımıyor. Kısmen kapalı kutu. Dinlemekten çok konuşmayı seviyor. Somut önerileri ve şimdilik net çözümleri yok. Malatya medyasını tüm unsurları ile tanımıyor.                                                  

                         

Tehdit ve Fırsatlar : Aşırı özgüveni olduğu gözlenen Ömer Faruk Öz’ün bu özgüveni kendisine zarar verebilir. Bu özgüvenin temelinde Başbakan Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e yakın olmak yatıyor olabilir.. Ancak aşırı özgüven yerini özgüvene ve somut işlere bırakmalı. Öz’ün bürokrasi ve yerel yönetim deneyimi Malatya için önemli ve olumlu fırsatlar yaratabilir. Daire müdürlerinin puantajını tutma söylemi ile partizanlığa prim verebilme riskinin olabileceğini gösteriyor.

 

 

3-                 Öznur Çalık

 

Güçlü Yanları :  Uzun bir siyasi geçmişi var. Parti değiştirdi, fakat sıfır km. bir partiye geçtiği için bu değişikliği izah etmek zorunda kalmadı. Usul-ü siyaseti öğrendi. İktidar partisinin MKYK’sına 2 defa üstüste seçilmesi ile AKP’li kimliğini güçlendirdi. İletişimde başarılı. Konuştuğu insanlarda pozitif etki yaratma konusunda sorun yaşamıyor. Medya ile iyi ilişkiler kuruyor. Kendisine iletilen tüm sorunlarla yakından ilgileniyor, ya da en azından muhatabında bu izlenimi yaratıyor. Kendisine iletilen sorunları çözemeyecekse çözemeyeceğini açıkça söylüyor. Bu durum karşıdaki insanda ona karşı bir güven yaratıyor. Başbakan ve parti kurmayları ile ilişkileri iyi.  Kadın seçmenleri etkileme gücü yüksek. Sabırlı ve ısrarlı. Başarısı ısrarında gizli.

 

Zayıf Yanları : Uzun süredir siyasette olmasına karşın, Malatya’nın sorunlarına somut çözümler üreten bir öneriler paketi sunamadı. AKP’nin tabanı ile sosyolojik ve ideolojik anlamda bütünüyle örtüşmüyor. Seçim kampanyasında diğer AKP adayları gibi Malatya’yı değil  Cumhurbaşkanlığı’nı konuştu. Geçmişten bugüne bir projeksiyon yapıldığında, somut bir hizmet ve çalışmadan sözetmek zor. 2 dönem AKP’nin MKYK’sında olmasına karşın ne Türkiye ne de Malatya ölçeğinde kaydadeğer bir politik öneri, proje ve söylem geliştiremedi. Soyadından dolayı zaman zaman Malatya kökenli bir holdingin siyasetteki temsilcisi olduğu gibi bir yanlış algılamaya muhatap oldu. Muhtemelen meclise girdikten sonra da bu algı devam edecek.

 

Tehdit ve Fırsatlar : Öznur Çalık’ın siyasi kariyerindeki tehlike, AKP’nin muhafazakar kimliğinin yumuşatılması yolunda bir vitrin unsuru olarak kullanılması ihtimalidir. Vitrin unsuru olarak bir yere hatta hiç beklenmedik yerlere gelinebilir. Ancak, politikalara yön veren aktörlerden biri olabilmek varken vitrin malzemesi olmak kabul edilebilir bir şey değildir sanırım. Çalık’ın siyasetteki uzun geçmişi, başbakan ve parti kurmayları ile iyi ilişkileri Malatya için bir fırsata dönüştürülebilir. Özellikle kadın eksenli projelerin geliştirilmesinde ciddi katkı sunabilir.

 

4-                 İhsan Koca

 

Güçlü Yanları : Uzun süre iktidar partisinin il başkanlığını yaptı. İki il kongresinden şöyle ya da böyle başarıyla çıktı. Malatya’nın sorunlarını artık öğrendiği varsayılmaktadır. Eğilim yoklamasında yüksek oy aldı.

 

Zayıf Yanları : İl Başkanı olduğu sürece 3 günlük milletvekilliği kalan Ali Osman Başkurt’un güdümünde olduğu eleştirilerine muhatap oldu. Bu eleştirilerin haksız olduğunu gösterecek bir yönetim geliştiremedi. İl teşkilatını, kendisini oraya getiren milletvekilinin teşkilatıymış gibi yönetti.  İl Başkanı olarak Başkurt’un dışındaki milletvekillerini ve anakent belediye başkanını ötekileştiren bir anlayış sergiledi. 28 Mart 2004 yerel seçimleri öncesi senet ve kömür skandallarını önlememesi ile anılmaya devam ediyor.

 

Tehdit ve Fırsatlar : İhsan Koca’nın il başkanlığındaki anlayışını yeniden gözden geçirmemesi durumunda 4. sıra milletvekilliği Malatya için bir fayda sağlamayacaktır. İl teşkilatındaki deneyimi ve Malatya’nın sorunlarını biliyor olması fırsata dönüştürülebilir.

 

5-                 Fuat Ölmeztoprak

 

Güçlü Yanları : Dar alanda fakat kitlesel bir desteğe sahip. Partisine oy kazandırma gücü var. Malatya’nın sorunlarına ve hizmetlerin mevcut durumuna ilişkin olarak güncel raporlar hazırladı. Kavgacı değil. Tabanı üzerinde etkili.

 

Zayıf Yanları : Meclise devamsızlığı hep eleştiri konusu oldu. Bu konuda önemli bir mazereti de olsa meclise devamsızlık seçmenin konuştuğu konular arasında yer alıyor. Meclis kürsüsünde konuşmayan ya da en az konuşan milletvekilleri arasında yer aldı. Geleneksel seçmeni dışında geniş kitleler ile yeterli iletişimi kuramadı.

 

Tehdit  ve Fırsatlar : AKP Malatya listesinde 2. defa aday gösterilen tek isim olan Fuat Ölmeztoprak ve Malatya için tehlike, 22. dönemdeki milletvekilliği tarzının ve anlayışının devam etmesidir. Sayın Ölmeztoprak’ın bir muhasebe ve özeleştiriye ihtiyacı var. Fırsat ise, 22. dönem milletvekilliği deneyimi ışığında Malatya’nın ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu proaktif milletvekilliği olacaktır.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi

 

 

1-                 Mevlüt Aslanoğlu

 

 

Güçlü Yanları : Eleştirilecek birçok yönü ile birlikte Türk siyaset hayatında bir fenomen olmayı başardı.  Toplumun tüm kesimleri ile çok rahat iletişim kurdu. 2002 seçimlerinden sonra Ankara’da bulunduğu kadar Malatya’da da bulundu. Seçmenlerinin yanı sıra, seçmeni olmayan kesimlerle de sıcak ilişkiler geliştirdi. Halkla ilişkilere önem verdi. Muhtaç durumdaki insanlara elini uzattı. Bilgisayar ve teknolojik donanım konusunda sıkıntı yaşayan bazı okullara bilgisayar sağladı, daha rahat ders yapılmasını sağlayan olanaklar kazandırdı. Eğitim kadar sağlığa da önem verdi. İstanbul ve Ankara’daki iş ve bürokrasi çevrelerinden topladığı paraları okul, sağlık ocağı ve köprü olarak Malatya halkının hizmetine sundu. Finans sektörünün önemli noktalarında görev yaptı. Ekonomi, finans ve medya dünyasında güçlü ilişkileri var. Malatyaspor’un kamuoyu üzerindeki etkisinin farkında. Malatyaspor’a önem verdi. Kenti geren bazı olaylarda hakemlik yaptı. Değişik bir Malatya milletvekili çıtası koydu,  partilisi olmayanlarda da sempati yaratan bir milletvekili tarzı oluşturdu, “Mevlüt Aslanoğlu gibi..” diye bir milletvekili profilini ve beklentisini hafızalara kazıdı.

 

Zayıf Yönleri :  Medyaya aşırı değer atfederek, hergün gazete ve televizyonlarda yer almayı önemli bir iş olarak algıladı. Bu kadar biliniyor olsa da insanlarda medya kaynaklı bir Mevlüt Aslanoğlu yorgunluğu yarattı. Eleştiri dinlemeyi sevmiyor. Eleştirilerin nedenine / kökenine inmekten çok,  eleştiri getirenleri kendi safına çekme tavrını tercih ediyor. Çevresindeki istişare meclisinde fikir üretme sorunu var. Zaman zaman popülist söylemlere kapılıyor. En önemlisi, insanların sorunlarını tek tek çözme yanlışına düşüyor. İnsanlara balık tutmasını öğretebilecek bilgi / birikim ve ilişkiler ağına sahipken, “hemen sonuç” düşüncesiyle insanlara tek tek balık vermeyi tercih etti.

 

Tehdit ve Fırsatlar : Mevlüt Aslanoğlu’nun tek tek insanlara yardım etme yöntemine devam etmesi Malatya halkının ekonomik sıkıntılarını bitirmeyecektir. Kitlesel, global ve köklü çözümler için orta ve uzun vadeli projeler geliştirmesi, özellikle istihdam eksenli çözümlere önem vermesi Malatya için fırsat olacaktır. Bunu sağlayacak alt yapıya da sahiptir. Geride bıraktığımız yasama döneminde muhalefet partisi milletvekili kimliği ile 7 milletvekili arasında en öne çıkan yapısı, yeni dönemde bu kez milletvekili deneyiminin de katkısıyla Malatya için çok daha etkili bir çalışma beklentisine yol açıyor.

 

2-                 Yusuf Kenan Doğan

 

Güçlü Yanları : Yargı bürokrasisinin zirvelerine kadar tırmanmayı başarmış isim. Sert görüntü vermesine karşın insanlarla kısa sürede sıcak ilişki geliştiriyor. Siyasetin “Yusuf Amca” sı olarak geleneksel CHP tabanı ile iyi iletişim kurdu.  Seçim bürosuna üzerinde “İsmet Paşa – Turgut Özal – Yusuf Kenan Doğan” isimleri yazılı afiş asarak, ideolojik sığlık tehlikesine düşmediğini gösterdi.

 

Zayıf Yanları :  Malatya’nın sorunlarına ilişkin net söylemleri yok. Genel ve soyut konuşmalar yapıyor. Bazen eleştiri sınırını aşan açıklamalar yapıyor. Bugüne kadar kendisini seçimden seçime hatırlattı.  2002 seçimlerinde İsmail Cem’in YTP’sinde adaydı ve şimdi aday olduğu CHP’ne ve 1. sıra adayı Mevlüt Aslanoğlu’na esaslı eleştiriler getiriyordu.

 

Tehlike ve Fırsatlar : Yusuf Kenan Doğan, seçildikten sonra seçmenle olan bağını zayıflatırsa siyasetin “Yusuf Amca”sı  profili hem kendisi hem Malatya için hayalkırıklığı ile sonuçlanacaktır. Seçim kampanyasında oluşturulan güçlü bağ, Aslanoğlu gibi siyasi görüş farkı olmaksızın geniş kitlelere doğru genişletilir ve güçlendirilirse Malatya için bir fırsat olacaktır.

 

3-                 Niyazi Ergin Gökçe

 

Güçlü Yanları : Malatya’da CHP geleneğinin köklü ve güçlü ismi. İnönü’lü yıllardan bu yana CHP saflarında çizgisini bozmadan politika yaptı. Darbeler sonrası kesintiler dışında hep partisine hizmet etti. 2 dönem Malatya Barosu Başkanlığı’na seçildi. Samimi bir Atatürkçü. CHP dışındaki toplum kesimleri ile de güçlü ve samimi ilişkiler geliştirdi. Mehmet Yaşar Çerçi’nin belediye başkanlığı döneminde Kent Konseyi Başkanlığı yaptı. İyi bir kitap okuyucusu. Entelektüel birikimi güçlü. 

 

Zayıf Yönleri : Geçmişin köklü siyasi geleneklerinden kaynaklanan değerlendirmelerle günümüz siyasetini yorumlama arasında sıkıntısı var.

 

Tehdit ve Fırsatlar :  Niyazi Ergin Gökçe’nin milletvekili olması Malatya siyasetine olumlu bir katkı sağlayacaktır. Milletvekili olması halinde  Malatya’da siyasetin ilkeli yapılması açısından ciddi bir fırsat olacaktır. Malatya’nın sorunlarını da iyi bilen Gökçe’nin, bu sorunların çözümünde önemli katkısı olacaktır.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi

 

1- Fikret Şinasi Kazancıoğlu

 

Güçlü Yanları : MHP ve Ülkü Ocakları geleneğini temsil eden bir aileden geliyor. Kardeşi ve ağabeyi Ülkü Ocakları’nda önemli noktalarda bulundu. Makine mühendisi.  Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. AKP’nin iktidar olmasından sonra bu görevinden alınmış, ancak mahkeme kararıyla görevine iade edilmişti. Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcılığı  görevinden istifa ederek aday oldu.   Bürokrasiyi iyi tanıyor. Ulaşım politikalarına yönelik zengin bir arka planı var. Seçim kampanyasında eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi’nin de desteğini de aldı. Genel politikalar konusunda konuşma kabiliyeti yüksek. MHP’nin sert söylemlerini yumuşatarak veriyor. İnönü Üniversitesi’nin kadro sorunu konusunda olduğu gibi   kurumların başındakilerin kişisel tavırlarına değil, sorunların bizatihi kendisinin çözümüne yönelik çalışacağını, önyargısız hareket edeceğini gösteriyor. Uzlaşmacı bir görüntü çiziyor.

 

Zayıf Yanları : Hemen tüm milletvekili adaylarında olduğu gibi spesifik olarak Malatya’nın sorunlarına somut çözüm önerileri yok. Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarına yönelik genel konuşmalar yapıyor. Uzun süredir Malatya’dan uzak olması Malatya’nın sosyo-ekonomik ve psikolojik durumunu analiz etmede sorun yaratabilir.

 

Tehdit ve Fırsatlar : F. Şinasi Kazancıoğlu’nun milletvekilliği belirli bir grubun, belirli bir akımın temsilcisi olursa Malatya kaybedecektir. Tüm toplum kesimlerine hizmet etmeyi şiar edinmesi, seçimden sonra seçmenle ilişkisini çok daha sağlam bir noktaya getirmesi ve ulaşılabilir bir milletvekili olması halinde ise Malatya’ya fırsat yaratacaktır.

 

2- Abuzer Aslan

 

Güçlü Yanları: O da MHP’nin 1. sıra adayı gibi AKP döneminde görevden alınıp, mahkeme kararıyla dönen bürokratlardan.. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü görevi, Malatya’da yaşıyor olması, sorunlarla ilgili tartışmalar ve detayları biliyor olması varsayımına göre, bu durum avantajı olarak nitelendirilebilir. 

 

Zayıf Yanları: MHP’nin kendi dengeleri ve son anda yapılan değişikliklerle 2. sıraya yerleştirildiği iddiaları var. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü görevinden aday adaylığı için istifasını, makamında açıklaması ve müdür koltuğunda “giderayak siyaset yapma” görüntüsü, olumsuz puandı.

 

 

Demokrat Parti

 

1- Mahmut Yıldırım

 

Güçlü Yanları : Malatya’nın sosyolojik kimliğini iyi analiz eder. Kamu Yöneticisi. “Kaymakam Mahmut” diye bilinir. İçişleri Bakanlığı bürokratı. Zengin bir bürokrasi deneyimi var. Devlet katmanında güçlü bir ilişkiler ağına sahip. Bürokrat kimliği ile kendisine iletilen sorunları çözmek konusunda hemşehrilerinden takdir toplamış durumda. İnsanlarla çok rahat ve sıcak iletişim kurabiliyor.

 

Zayıf Yanları : Seçimden seçime ortaya çıkıyor. Milletvekili adayı olduğu memleketi ile dönemsel ilişkileri var. Bu ilişkilerin tüm zamanlara yayılması gerekir.

 

 

Saadet Partisi

 

1-                 Yaşar Canbay

 

Güçlü Yönleri : Fazilet Partisi’nden milletvekilliği yaptı. Meclis ve uzun süreli siyaset deneyimine sahip. Milletvekilliği döneminde Malatya’nın Büyükşehir olması için mücadele verdi ve “ Malatya İl Merkezinde Fırat ve Beydağı adında İki Alt Belediye Kurulması ve Mevcut Yeşilyurt ile Battalgazi İlçe Belediyeleri de Dahil Edilmek Suretiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Kurulması Hakkında Kanun Teklifini” verdi. Bu konuda TBMM’de çalışmalar yaptı, meclis kürsüsünde konuşmalar yaptı. Uzlaşmacı, yapıcı, tevazu sahibi.

 

Zayıf Yönleri : Partisinin gücüne bağlı olarak gündem oluşturma sorunları var. Seçim kampanyası AKP’nin yanlışları üzerine kuruldu. SP’nin yapacaklarından çok AKP’nin günahları sıralanıyor. RP ve FP döneminde yapılan hizmetler yeterince anlatılamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız