SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Santral Talebine Yine Erteleme

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:38
Santral Talebine Yine Erteleme
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Çakır’ın başkanlığında toplanarak Ekim ayı çalışmalarına başladı. Ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı toplantıda, bazı ilçelere yapılacak içmesuyu ve kanalizasyon işleri ile ilgili kredi kullanımı için Ahmet Çakır’a yetki verilmesi, Akçadağ ve Darende’ye kurulmak istenen güneş enerjisi santrali talepleri, Toplu Taşıma Araç Kartları Seyahat Yönetmeliği gibi maddeler de görüşülerek kabul edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda; gündem dışı verilen teklifler görüşülerek gündeme eklendi.

4 ilçenin içmesuyu projesi için 44 milyon TL kredi alınacak

Toplantıda, ilgili komisyonların çalışmalarını tamamlamadığı gerekçesiyle imar ile ilgili bazı maddeler Akçadağ, Hekimhan, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinin içme suyu ve kanalizasyon işleri ile ilgili kredi kullanımı için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kararlaştırıldı. MASKİ tarafından sözkonusu 4 ilçeye yapılması planlanan içmesuyu ve kanalizasyon şebekeleri için kullanılacak olan kredi miktarının ise toplamda 43 milyon 847 bin lira olduğu kaydedildi.

Güneş enerjisi santrallerine erteleme

Meclis toplantısında yaklaşık 5 aydır gündeme gelen ve her seferinde ertelenen güneş enerjisi santrali talepleri bu toplantıda yine ertelendi.

Darende ilçesi Göllüce Mevkii 128 ada 1, 21, 22, 24 No’lu plansız alanda kalen parseller ile Akçadağ ilçesi Mihmanlı Mahallesi 169, 262-A,262-B, 297 ve 412 No’lu parsellerin enerji üretim tesisi alanına çevrilmesi yönündeki talep bir kez daha ertelendi.

Kamu şirketleri ve özel şirket personeline indirimli seyahat kartı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Yönetmeliğinde yer alan kart tiplerine ‘Kurum Kartı’ kart tipinin eklenmesini de görüşerek kabul etti. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait şirket personelinin yanı sıra tüzel kişiliğe sahip ve personel sayısı 50 ve üzeri olan özel şirket personelinin MOTAŞ’ın indirimli kartlarından yararlanabilecek. Bu kapsama giren personelin indirimden yararlandırılarak 1.50 TL.'ya taşınacağı kaydedildi. Otobüslerde normal yolcu taşıma ücreti 1.80 TL. olarak uygulanıyor.

FOTOĞRAF: Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı (Güler HAZAR)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız