SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şap Karantinası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hayvanlarda şap hastalığı görüldüğü ve bazı yerlerin karantina altına alındığı belritildi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kendisinin de besicilik yaptığı Venk köyünde hayvanlarda şap hastalığı görüldüğünü ifade ederek, "Başka yerlerde de şap hastalığı görülüp karantina altına alınan yerler var" iddialarını öne sürdü. Polatbaş, "Hayvan pazarında bir açıklamamız olmuştu. Tarım İl Müdürümüzü, şap hastalığı ile iyi mücadele edilmediğinden istifaya davet etmiştim. O zamandan sonra hala önlem alınmadı"iddiasında bulundu. Polatbaş, "Kendi işletmemde olan 7 küçük baş hayvanımız telef oldu.

İçeride büyük baş hayvanların da 3'te 1'inde şap hastalığı devam ediyor. Malatya'nın bazı bölgelerinde şap hastalığı devam ediyor. Biran önce yetkililer kalıcı çözüm bulmalarını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada, ithal hayvan ve et konusunda da temas eden Polatbaş, "Biz yıllar önce uyarmıştık. 2007 yılında açıklama yapıp, hayvancılık kötüye gidiyor demiştik. Bizi dinleyen olmadı. Yıllar sonra haklılığımız ortaya çıktı ve etin kilosu 30-40 TL'ye kadar yükseldi. Sonra ithal hayvan getirdiler. İthal hayvanlar da getirilip hemen kesilenlerde sorun ortaya çıktı. İthal hayvan gelince yerli üretici sıkıntıya girdi. Konuyu birçok kez belediye başkanımıza ilettik. Çok şükür sonunda belediye başkanımız Esenlik marketlerde ithal hayvan yerine yerli et almaya başladılar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız