SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şarap Fabrikası'na Destek Verdiler

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da bulunan Arapgir dernekleri, ilçenin Yazılı Köyü'nde kurulmak istenen Şarap Fabrikası'yla ilgili girişimi desteklediklerini açıkladılar. Bazı Arapgirli derneklerinin temsilcileriyle yapılan toplantının ardından, Arapgir Kültür Derneği adına başkan Turgay Akşahin bir yazılı açıklama yaptı.

Onar Köyü Kalkındırma Derneği (Sadettin Vicnelioğlu), Eğnir Köyü Kalkındırma Derneği (Veysel Ünal), Boğazlı Köyü Kalkındırma Derneği (Ali Asker Deniz), Günyüzü Köyü Kalkındırma Derneği (Metin Başpınar), Konducak Köyü Kalkındırma Derneği (Ömer İnan), Taşdibek Köyü Kalkındırma Derneği (Sadık Poyraz), Alıçlı Köyü Kalkındırma Derneği (Soner Bilici), Çaybaşı Köyü Kalkındırma Derneği (Seyfettin Palak), Gebeli Köyü Kalkındırma Derneği (Ali Rıza Kılınç), Yeşilyayla Kalkındırma Derneği (Tuncay Türkan),Eski Arapgir Köyü Kalkındırma Derneği(Mehmet Ali Büyüktarla)Kayakesen Köyü Kalkındırma Derneği (Ahmet Taşpolat), Çakırsu Köyü Kalkındırma Derneği(Hüseyin Gülsoy),Bostancık Köyü Kalkındırma Derneği (Ali Galip Bildirici), Suceyin Köyü Kalkındırma Derneği (Ali Elhan)'nin katılımlarıyla yapılan toplantının ardından Akşahin tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"İlçemiz Arapgir’in dünyaca tanınan ve en önemli geçim kaynağı olan üzümcülük... Son yıllarda her geçen yıl daha da artan kaliteli üretim potansiyeli ile Arapgir ekonomisine adeta can vermiş ve bu süreçte gerek şarapçılıkta gerekse yiyecek olarak tüketilerek yöremiz için önemli bir yer edinmiştir.

Uzun yıllardır ilçemiz ve yöresinin kalkınması için bir çok yatırım için fizibilite çalışması yapılmış, yöremize uygun elverişli bir sonuç alınamamıştır. Ancak son yıllarda ilçemiz ve yöresinde bağcılığımızın hızla gelişmesi dikkatleri üzerine toplamış yöremizin kalite standardı yüksek olan üzümünün önü açılmış her geçen yıl üretim rekoltesi artarak devam etmiştir.

Özellikle KAVAKLIDERE VE DOLUCA şarap fabrikalarının uğrak yeri haline gelen ilçemiz özellikle bu iki firmanın verdiği destekler ve çalışmalarla da ilgi odağı durumuna gelmiştir. Artık yerinde üretim ve değerlendirme imkanı arayan bağcılığımız bir kaç yıldır bazı girişimci hemşehrilerimizin de fizibilite çalışmaları yapması sonucu yatırım gündemlerine girmiştir. Bu anlamda nihayet ilçemizin bağcılığı adına önemli bir adım atılarak İstanbul’dan işadamı hemşehrimiz Hacı AKPINAR’ın cesur girişimiyle ilçemiz Yazılı köyü sınırları içerisinde bir şarap fabrikası kurulması için yatırım çalışması başlatılmış ve hatta gerekli yasal prosedürler için izinler alınmaya başlanmıştır.

İlçemizin dört gözle beklediği bağcılığımızın daha da güçlenmesi adına yapılan ŞARAP FABRİKASI için artık geri sayım başlamış, hatta iş adamı hemşehrimiz Hacı AKPINAR Arapgir’de kurulan şirketini bir de yabancı yatırımcı ortak alarak hedef pazarlarının yurt dışı olduğunu altını çiziyordu. Bütün bunlar yani yapılan çalışmalar gerekli izinler ve yasal süreçler tamamlanarak ilçemizin kurum ve kuruluşlarının da desteğini de yanına alıyordu. Çünkü yöremiz adına bir istihdam kaynağı yaratılıyor hem de bir ilke imza atılarak yerinde üretime ilk örnek teşkil ediyordu

Artık ilçemizin de bağcılıkta bir marka olduğu tescil edilmek için haftalar hatta günler kalmıştı ki işte bir anda yerel ve ulusal basına da intikal eden haberlerle moraller bir anda bozulmaya başladı. Saadet Partisi’nin Malatya ve Arapgir teşkilatları yatırımın engellenmesi için basına beyanatlar vererek Arapgir’de yapılacak olan şarap fabrikası için imza toplamaya başlayarak bazı yazılı ve görsel basında da yer aldı. Şöyle ki; ARAPGİR’DE ŞARAP FABRİKASI KAVGASI diye yöremizle hiç bağdaşmayacak açıklama ve haberlerle çalkalanmaya başlanarak ilçemizdeki yatırımın engellenmeye çalışıldığı gibi ilçemizde yıpratılmak istenmiştir.

Biz sivil toplum kuruluşları olarak amacımız uzun yıllardır göçün sebep olduğu ilçemizde meydana gelen işsizlik sorununa çözüm arayışlarında bulunmak ve Arapgir’de mevcut ticaret hacminin artırılması için girişimci iş adamlarımızı bölgede yatırım yapmalarına teşvik etmektir.

Bunun için temel hedefimiz bölgemizin ekonomik açıdan güçlemesi için hemşehrilerimizle ilçemizin sürekli iletişim içinde bulunmalarını sağlamaktır.İşadamı hemşehrilerimizin bölgeye yatırım ve çalışma şevkini kimsenin kırmaya hakkı yoktur Ayrıca Malatya Valisi H. İbrahim DAŞÖZ, Arapgir Kaymakamı Murat DURU Arapgir Belediye Başkanı Halit KONUKÇU VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLARINDA yatırıma verdikleri destek taktire şayandır.

İlçemiz için son derece önemli olan ve bağcılığımızın gelişmesine büyük katkıları olacak şarap fabrikası yatırımının geçekleşmesini büyük bir umutla bekliyoruz. Girişimci iş adamı hemşehrimizin yöremiz adına yapacağı bu yatırım ile Arapgir’in ekonomik gelişmesine çok büyük katkılar yapacağını düşünüyor ve belki de ilçemizin en önemli sorunu olan göç verme sorunu da çare olacak bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Yapılacak bu yatırımı içtenlikle desteklediğimizi ve bundan sonrada bu veya bunun gibi Arapgir’e hayat verecek yatırımları desteklediğimizi ifade etmek istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız