SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şarap Fabrikası'na Meclis Onayı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın üzümü ile meşhur olan Arapgir ilçesine kurulacak olan ve uzun bir süreden beri tartışma konusu edilen şarap fabrikasının ruhsat alabilmesi için İl Genel Meclisi'nde görüşülen imar planı oy çokluğu ile oylandı.
Malatya İl Genel Meclisi, Haziran 3. oturumunu Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında yaptı. Meclis toplantısında uzun bir süreden beri tartışma konusu olan Arapgir ilçesine bağlı Yazılı köyüne İşadamı Hacı Akpınar tarafından yaptırılacak olan şarap fabrikasının imar planının konusu görüşüldü.

İl Genel Meclisi'nin AKP'li ve CHP'li üyeleri, yöredeki üzümlerin il dışındaki şarap fabrikalarına gönderildiğini belirterek, yörede şarap fabrikası kurulmasını hem üretim ve hem de istihdam açısından olumlu olacağı şeklinde ortak görüş belirttiler. Meclis üyeleri şarap fabrikasının kurulması ile birlikte yöre üzüm üreticisini biraz daha rahatlayacağını ifade ettiler.

Kuracağı şarap fabrikası hakkında meclis üyelerine bilgi veren işadamı Hacı Akpınar, kendi köyüne uzun bir süreden beri şarap fabrikası kurmaya hayal ettiğini belirterek, kurulacak olan tesisin öncelikli olarak bölgedeki üzüm üreticisini rahatlatacağını kaydetti. İşadamı Akpınar, "Fabrikayı kurmak için bu yıl harekete geçtik. İnşallah üzüm kapasitesi artacak ve köylümüz kurtarılacaktır" dedi.

İl Genel Meclisi'nin AKP'li Başkanı Abdurrahman Atay ise oylama öncesinde yaptığı açıklamada tesisin istihdam açısında önemli olduğunu ve Meclisin gereken hassasiyeti göstereceği kanaatinde olduğunu söyledi.

AKP'li 33, CHP'den 7, MHP'den 3 ve SP'den 1 üyenin bulunduğu İl Genel Meclisi'ndeki oylamada, şarap fabrikasının kurulması için imar planı oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu arada, şarap fabrikasının kurulması için İl çevre Müdürlüğü'nün, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, TEDAŞ'ın, Devlet Su İşleri'nin Karayollarının, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün, Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü'nün ve Sağlık Müdürlüğü'nün de olumlu rapor verdiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız