SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şarap Gibiler''...

A- A+ PAYLAŞ

Ligde 8 hafta sonra galip gelerek, kümede kalma yolunda hayati bir adım atan Malatyaspor'da, defansın 'Korkmaz' ismi Mert de eskimeyenlerden. Bir ay sonra 11'de forma bulan 35'lik delikanlı, gençlere taş çıkartıp, Çaykur Rizespor forvetini püskürten isim oldu.

Birçok yer dolaştıktan sonra 'son durak' olarak gördüğü Trabzonspor'da harikalar yaratan Fatih Akyel'i de bu gruba ekliyoruz. 1977'li olmasına karşın, milli futbolcunun Karadeniz'de ikinci baharını yaşadığını inkâr edecek kişinin çıkacağını düşünmüyoruz.

'Kurtlar Sofrası'nın orta bölgesinden öne fırlayan isim ise Vestel Manisasporlu Yılmaz Özlem... 1972 doğumlu olan bu serbest vuruş ustası, kendisine yedekte tutan hocasının güvenini boşa çıkarmadı, 11'de çıktığı maçta attığı ilk golle takımını ayağa kaldırdı.

Bir ara paragraf açarsak, bu hafta beklenen futbollarının gerisinde kalmalarına rağmen lig genelindeki müthiş grafikle Denizlisporlu Yusuf (31), Beşiktaş'ın fenomen ismi Sergen (34) de aynı kulvarda koşuyor. İki emektar oyuncu, sahada döktürüyor, izleyenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Futbolun en önemli "dinamizm" halkası olan forvette de "devlerin" gövde gösterine tanıklık ettik. Türk futbolunun 'taç' sahiplerinden Serkan Aykut ve Hakan Şükür ile krallığa doğru ilerleyen Cenk İşler'in şovuyla kendimizden geçtik. Bu sezon yedek kulübesiyle sık sık haşır neşir olan Serkan, 11'de çıktığı maçta Trabzon'a müthiş bir gol attı. Erciyes önünde son 11 dakikada forma giyen Hakan Şükür (35), giden maçı kurtardı, yaptığı asistlerle iki gole katkı sağladı. Kayseri ekibini tek başına sırtlayan Cenk İşler de (32), nefes kesen mücadelede takımının iki golüne adını yazdırdı. Cenk, 25 maçta 16 kez ağları sarsıp, krallık yarışında Kayserisporlu Gökhan'ı zorlamaya başladı.

Kısacası haftayı zirvede kapatanlar, "ustalar"... Hani geçmişte Avrupa'ya nazaran en verimli çağında posası sıkılan bir meyve gibi dışarı atılanlar... İyi ki aramızdalar, iyi ki varlar!

HAFTANIN PORTRESİ

Fatih Akyel (Trabzon)
Galatasaray ve Fenerbahçe'de istikrarı tutturamamasının ardından gittiği Avrupa'da da istediği ortamı bulamadı. Ancak devre arasında geldiği Trabzon'da müthiş bir çıkış yakaladı. Tolga'nın gidişinin ardından bir türlü kendini toparlayamayan Karadeniz ekibi, o geldikten sonra savunmada ayağa kalktı. Fatih, kümede tutunmak için çırpınan Samsun'un tehlikeli ataklarının önünü kesen isimdi. Tüm arkadaşlarının yardımına koştu, dört dörtlük bir performans ortaya koydu.

HAFTANIN TAKIMI
Fenerbahçe
En güçlü silahı olan, ancak rakipleri tarafından bir türlü çözüm yolu bulunamayan duran toplarla kazanma klasiğini yine sahneye sürdü. Bu sezonki Başkent fobisinden sıyrılıp, deplasmandan haftanın en farklı skoruyla döndü. Yıldızlarının şık golleriyle Ankaragücü taraftarının çirkin protestolarını örttü. Zirve yarışında zorlu bir dönemeçten başı yukarıda döndü.

HAFTANIN HOCASI
Jean Tigana (Beşiktaş)
İki yıllık daha imza atıp, Kayseri'ye rahat gitti, kritik deplasmanda öğrencilerini de rahatlatmasını bildi. Öyle ki, aynı hedefe yönelen iki takımdan, 4 puan önde bulunan ev sahibi daha gerilim içindeydi. Eksiklere rağmen sürekli geliştirdiği oyun taktiği ile sistemin aksamasına yine izin vermedi. Oyunu okuma zekası, futbolcularını yönlendirme başarısı ile meslektaşlarının arasından sıyrılmasını bildi.

HAFTANIN HAKEMİ
Kuddusi Müftüoğlu (Malatya-Ç.Rize)
Ateş hattını yakından ilgilendiren kritik maçta yerinde kararlarıyla tansiyonun yükselmesini önledi. Stres yüklü oyunculardan gerekli yardımı alamadı, buna rağmen başarılıydı. Kendisini aldatmaya yönelik hareketleri iyi yakaladı. FIFA listesinden çıkarılmasının ardından küsmeyip, işine daha sıkı sarılan Kuddusi Müftüoğlu takdir topladı.

HAFTANIN KARMASI
Cordoba (Beşiktaş)
Hakkı (Sivasspor)
Fatih Akyel (Trabzonspor)
Mert (Malatya)
Krita (Samsun)
Aurelio (F.Bahçe)
Arda (V.Manisa)
Yattara (Trabzonspor)
Alex (F.Bahçe)
Cenk (Erciyes)
Hakan Şükür (G.Saray)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız