SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saraydaki Kadınlara" Çağrı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:39
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, bazı sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Suriye'de yaşananlara ''saraydaki kadınların'' sessiz kalmamaları ve zulme ortak olmamaları çağrısında bulundu. 
     
Aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Hayırlarda Yarış Derneği, Meşale Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi gibi sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptıkları basın açıklamasıyla Suriye'de yaşananları kınadı. 
     
Kadınlar adına konuşan Hayırlarda Yarış Derneği üyesi Gazel Karalı, bugün Suriyelilerin direnişinin birinci yıl dönümü olduğunu belirterek, Suriye halkının bir yıldır Beşşar Esad yönetimine karşı kıyam bayrağını açtığını söyledi. 
     
Özellikle Cuma günleri ve cenaze namazları sonrası Suriyelilerin gösterilerinin kanlı bir şekilde bastırıldığını ifade eden Karalı, halkın sindirilmek istendiğini belirtti. Suriyelilerin destansı bir mücadele örneği sergilediğini ifade eden Karalı, şöyle devam etti: 
     
''Kendilerini güvende zanneden sarayın hanım mensuplarına da hatırlatmak istiyoruz; zulmün ateşi her yanı sardığında sizi oradan koruyacak hiç kimse bulamayabilirsiniz. İş işten geçmeden mazlumların feryadına kulak veriniz. Sarayınızdan çıkıp halkın arasına karışarak yaşanan dramı kendi gözlerinizle görünüz. Kaba güç kısa süreli hakim olsa da uzun vadede merhamet galip gelecektir. Bugün namusunu çiğnediğiniz, onurlu bir yaşam hakkı tanımadığınız masumların merhametine ihtiyaç duyabilirsiniz. Unutmayınız ki zulme rıza zulümdür. Zulme sessiz kalmak da ona ortak olmaktır.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız