SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarhoşmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Antalya-St. Petersburg seferini yapan uçakta üzerinde bomba olduğunu ifade eden bir kişinin etkisiz hale getirildiğini ve uçağın St. Petersburg'a indiği bildirildi.

Antalya'dan sabah 10:30 sıralarından havalanan Airbus uçağı Karadeniz üzerinde kaçırılma sinyali verdi.

Yolculardan birinin 'üzerimde bomba var' diyerek ayağa kalktığı ve uçakta büyük korku yarattığı öğrenildi

İçinde 167 yolcu bulunan uçakta, diğer yolcuların hava korsanını etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Gelişmelerden sonra uçağın yoluna devam ettiği ve St Peterrsburg'a doğru yol aldığı da öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'nda alarm durumuna geçildi.

Türk Hava Yolları'na ait uçak Saint Petersburg'a iniş yaptı.

KORSAN ÖZBEK ASILLI

Antalya-St. Petersburg seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağını kaçırma girişiminde bulunan kişinin Özbek asıllı Yasa Rashidov olduğu bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’dan alınan bilgiye göre, St. Petersburg Havalimanı’na sorunsuz şekilde inişini gerçekleştiren uçağın yolcuları uçaktan tahliye edildi.

Üzerinde bomba olduğunu ifade ederek uçağın istediği yere götürülmesini talep eden ancak daha sonra sakinleştirilen Özbekistan vatandaşı Yasa Rashidov, emniyet güçlerince göz altına alındı.

Rashidov’un aşırı alkollü olduğu, bu nedenle uçakta taşkınlık yaptığı belirtildi.

Uçakta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolcu bulunmadığı da bildirildi.

HOSTESLE PİLOTA NOT GÖNDERMİŞ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY’nin Antalya-St. Petersburg seferini yapan uçağın iniş yerine yaklaştığı sırada bir yolcunun hostesle uçağın kaptan pilotuna bir not gönderdiğini belirterek, notta "Üzerimde bomba var. Beni yanınıza almazsanız patlatacağım" ibaresinin yazılı olduğunu belirtti.

Kaptan pilotun kapıyı açmadığını ifade eden Kotil, "Bu sırada kokpite yürümeye çalışan ve ’Üzerimde bomba var’ diyen kişi, yolcular tarafından etkisiz hale getirilmiş. Şu an uçak yoluna devam ediyor" dedi.

Yolcunun üzerinde, diğer yolcular tarafından yapılan aramada herhangi bir patlayıcı madde bulunmadığını belirten Kotil, bu kişinin alkollü olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Kotil ayrıca, sarhoş yolcunun etkisiz hale getirilmesine de gerek kalmadığını ifade etti. Kotil, seyrini sorunsuz şekilde sürdüren uçağın St. Petersburg’a indiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız