SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sarı' Bölgedekiler Taşınacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:22
'Sarı' Bölgedekiler Taşınacak
A- A+ PAYLAŞ

Güney Kuşak yolunun içerisinden geçeceği ve 3 bin 500 mezarın bu nedenle nakledileceği Kuyuönü Mezarlığı'nda, mezar nakli işinin 700 bin lira bedelli ihalesine teklif veren biri Büyükşehir Belediyesi Esenlik şirketine ait olmak üzere iki teklifle ilgili değerlendirmenin sürdüğü, iki teklif arasında önemli fark olduğu bildirildi. (Kuyuönü Mezarlığı'ndan nakledilecek mezarların bulunduğu bölgenin sarı renkle gösterildiği yandaki fotoğrafı büyütmek için üzerine TIKLAYIN)

İKİ TEKLİF VE İPTAL OLASILIĞI..

Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kuşak yolu güzergahı olarak da belirlenen mezarlık içerisindeki mevcut yolun 50 metreye genişletilmesi işi nedeniyle yaklaşık 800'ü baş taşlarındaki kayıtlar nedeniyle belirli olmak üzere, toplam 3 bin 500 civarında mezarın taşınması gerektiği yolundaki tespit üzerine mezar nakil ihalesi açmıştı. 700 bin lira keşif bedelli ihaleye teklif veren Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi yüzde 50 indirimle işi 350 bin liraya yapacağını bildirirken, diğer teklifin sahibi Raif İnşaat yüzde 6 indirimle işi 661 bin lira karşılığında yapabileceğini taahhüt etmişti.

İhaleyle ilgili değerlendirmenin sürdüğü belirtilirken, biri yüksek diğeri de düşük kırım içeren iki teklif nedeniyle, ihalenin iptal edilip yenilenebileceği de öne sürülüyor. Konuyu yakından izleyen ilgililer, "Böylesi yüksek veya düşük kırımlı tekliflerle ilgili firmalardan savunma istenir veya direkt olarak eleme yapılır. Yüksek kırım teklif eden elendiğinde, ihaleyi diğer firmanın kazanması gerekir. Ancak diğer firma da çok düşük kırım yaptığından ve kamu zararı oluşabileceğinden iptal kararı verebilirler. Ancak iptal yetkisi, yinede ihaleyi yapan idarenin tasarrufundadır."dediler.

20 YILLIK PROJE..

Güney Kuşak yolu, yaklaşık 20 yıl önce projelendirildi. Yol, Fahri Kayahan Bulvarı'ndan başlayıp, Beydağı bölgesinden Çöşnük Kavşağı'nda Çevreyolu'na bağlanıyor. 50 metre genişliğindeki yolun uzunluğu 12 kilometreyi buluyor.

MEZAR TAŞINMASI..

Bu arada, yolun geçeceği Kuyuönü Mezarlığı'nda İsmetpaşa Caddesi ile  Gönültaş Caddesi arasında kalan 1. alandan daha az, Derme Kanalı'nın üstünde yer alan 2. alandan ise çok daha geniş bir bölümde bulunan mezarların nakledilmesi gerekiyor. Daha önce düzenli bir mezar parselasyonu yapılmadığı için, bu mezarlıkta cenazelerin birbirine çok yakın hatta  neredeyse üst üste mezar olabilecek şekilde gömülmüş oldukları, bu nedenle söz konusu alandan nakledilecek mezar sayısının 3 bin 500 olarak tahmin edildiği, ancak bunlardan yalnızca 800 dolayında olanın baş taşlı mezarlar olduğu belirtiliyor. Mezarların, 1 yıllık süre içererisinde Malatya Şehir Mezarlığı'na nakledileceği, isimleri veya sahipleri belirlenebilen mezarların cenazelerin yakınları ve mahalle muhtarları ile müftülük ve belediye yetkililerinden oluşan bir heyetin gözlemciliğinde açılıp taşınacağı bildirildi. Kime ait olduğu belirlenemeyen cenazelerin de yine aynı heyet gözlemciliğinde naklinin yapılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAF: İki parsel halindeki Kuyuönü Mezarlığı'nda sarı renkle belirtilen kısımlardaki mezarların nakli yapılacak.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız