SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıbaş, 5.5 Ay Önce Ne Demiş?..

A- A+ PAYLAŞ

Mumcu'nun istifasının ardından AKP'den ayrılacaklar arasında adı geçen ve bu konudaki düşüncelerini açıklarken yaptığı eleştirilerle, "istifa edeceği" yolundaki söylentileri "doğrulamış olduğu" değerlendirilen Malatya Milletvekili Sarıbaş'ın, partiden ayrılacağı iddiaları geçtiğimiz yıl Ağustos ayında da gündeme gelmişti. Sarıbaş, o zaman Malatyahaber.com'a gönderdiği açıklamada neler söylemiş?

İşte milletvekili Sarıbaş'ın, DYP'ye geçeceği yolundaki iddialar üzerine, Malatyahaber.com'a gönderdiği ve 31 Ağustos 2004 günü yayına giren 5.5 ay önceki açıklamaları..

.....
(Aşağıda okuyacağınız haber 31 Ağustos 2004 tarihlidir)

AKP Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Milli Gazete'nin "Kulis" köşesinde yayınlanan ve AKP'li 41 milletvekilinin DYP'ye geçeceği yolundaki iddia ve değerlendirmeleri yanıtladı.

Söz konusu gazetedeki "Başkent Kulisi" köşesinde yayınlanan bir yazıda, AKP'li 41 milletvekilinin DYP'ye geçecekleri, bunlar arasında DEP eski milletvekilleriyle ilgili bir deklarasyona imza atan milletvekillerinin de bulunduğu ifadeleri yeralmıştı. Söz konusu deklarasyona imza atan milletvekillerinden ikisi, AKP Malatya milletvekilleri Süleyman Sarıbaş ve Miraç Akdoğan olduğu için, gözler bu iki milletvekili üzerine çevrilmişti.

İki milletvekilinden Süleyman Sarıbaş, Malatyahaber.com'a gönderdiği yazılı açıklamada, bu konudaki iddiaları reddetti ve "Her zaman ve zeminde partimle birlikte olacağım"dedi.

Sarıbaş'ın açıklaması şöyle:

“Zaman zaman çeşitli yayın organlarında AK Parti milletvekilleri ile ilgili bu tür maksatlı ve asılsız haberler üretilmektedir.

Bu nedenle haberin içeriği gibi haberin nereden geldiğine de dikkat etmek gerekir.

Söz konusu ifadelerin yer aldığı gazetenin de hangi amaca hizmet ettiği ve nereye bağımlı olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Bu tür haberler, ülkemize yeni bir vizyon getiren, ülkemizi her alanda yeniden güvenilir, itibarlı bir ülke haline getiren partimizi ve hükümetimizi yıpratmaya; gece gündüz demeden çalışarak Cumhuriyet tarihinin en verimli çalışmalarını yapan milletvekillerimiz arasındaki birlik, beraberlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik haberlerdir.

Ne şahsım, ne de AK Partili bir milletvekilinin DYP’ye veya başka bir partiye geçmesi söz konusu değildir.

Dışişleri yetkililerinin DEP’li milletvekilleriyle görüşmesi ile ilgili deklarasyona imza attığımız doğrudur. Ancak bu partimizin politikalarına aykırılık değil, aksine partimizin ‘çok seslilik’ anlayışına katkıda bulunmuştur.

Nitekim sayın Başbakanımız da aynı deklarasyona ‘imza atabileceğini’ ifade etmişlerdir.

AK Parti, demokratik, çok sesliliğe önem veren bir partidir. Bu nedenle zaman zaman çeşitli milletvekillerimizin farklı görüşler dile getirmelerinden daha tabii bir şey yoktur.

Biz de zaman zaman görüşlerimizi dile getirdik.

Ancak partimizin genel ilkelerinden asla taviz vermedik.

Bu vesile ile bu tür haberlerin asılsız olduğunu yineliyor. Her zaman ve zeminde partimle birlikte olacağımı ifade ediyor, saygılar sunuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız