SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıbaş, AKP'yi Topa Tuttu..

A- A+ PAYLAŞ

ANAP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili, eski AKP'li Süleyman Sarıbaş, Malatya'da eski partisi ve genel başkanını "topa tuttu".. Sarıbaş, AKP'nin Malatya'ya hizmet veremediğini, kazanımlarını birer birer elinden aldığını, Ankara ziyaretinde başbakanın Valiyi ve belediye başkanını "azarladığını" iddia etti.

"MALATYA'YA NE YAPTILAR?"..
Sarıbaş uçak ile geldiği Malatya’da ANAP’lı yöneticiler tarafından karşılandı. Bir süre önce AKP’den istifa ederek ANAP’a katılan Sarıbaş, parti il binasına gelişinde davul-zurna ve halk oyunları eşliğinde karşılandı.

Sarıbaş, parti binasında yaptığı açıklamada, AKP'nin Malatya'ya hizmet veremediğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Malatya’nın 50 bin işsizi var. Çare bulabildiler mi? Yolların stabilizesini yapabildiler mi? 7 barajına ödenek ayırdılar mı? Çok iddialı söyledim. Malatya’ya bir çivi çaktılarsa bir çivi de benim başıma çaksınlar dedim. Malatya’nın kazanımları birer birer elinden alındı.

Malatya tarihinin her döneminde siyasette hakkını almış, hakkını almasını bilmiş göğsü dik, başı dik insanların memleketi. Ama bu dönem Malatya boynu büküklerin, gariplerin, işini bilmezlerin memleketi olmaya doğru itildi. Malatya’da yüzde 51 oy aldılar. Allah’tan korksunlar bunun bedelini ödesinler."

"VALİ'Yİ,BELEDİYE BAŞKANINI AZARLADI.."
"Başbakan 2.5 yıldır söylediğimiz bir şeyi geçtiğimiz hafta yapıp Vali ve bürokratlarla Ankara’da görüştü.

Toplantıdan çıkan basın mensuplarıyla görüştüm. Ne yaptı dedim, ilgili kişilere talimat verdi mi dedim? Ne yaptı dedim? Valiyi azarladı, belediye başkanını azarladı. Şeker Fabrikasının arsasını belediyeye verin dedi. Yani kamunun bir kurumuna ait arsayı , kamunun bir başka kurumuna değiştirmekle Malatya’ya büyük hizmet, büyük reform, Malatya’nın geleceğini kurtaran bir hizmet yapmış gibi görünüyor.

Bir başbakandan hiç de beklenmeyen, bu meydanda gördünüz. Pütürge’ye sağlık ocağı yaptık dedi. Turgut Özal Tıp Merkezi’ni Malatyalı görüyor. Turgut Özal’dan sonra gelen bir başbakanın bir sağlık ocağı yaptık beyanını duyuyor. Aradaki fark o. Hizmetin farkı o. Başbakan dedi ki, kanallara para verdik. Sayın Özal Çat Barajı, sayın Başbakan da kanal. Aradaki fark bu."

BAŞBAKANA VE AKP'YE SERT ELEŞTİRİLER..
Sarıbaş, AKP’nin iktidara gelmeden önce ‘bu millet inancını doya doya yaşayacak’ denilmesine karşın bunun gerçekleşmediğini belirterek,” Başbakan şimdi ABD’den avaz avaz bağırıyor. ‘ Ülkede demokrasi yok, benim vicdanın kan ağlıyor’ Sen kös Hasan'ın muhtarı mısın derler adama, ya da çobanı mısın derler.”dedi.

Sarıbaş partililere hitaben yaptığı konuşmada ilk olarak AKP’den neden koptuklarını açıkladı ve “ İlk kopuşumuz, AKP’nin ne tüzüğünde, ne seçim bildirgesinde ne parti programında olmamasına rağmen, seçildiğimizin 2. ayında Topluma Kazandırma Yasası adı altında cezaevinde bulunan 3 bin PKK’lı teröristin dağlara salınmasıyla başladı.

Bugün 1 yılda 200 güvenlik görevlimiz, bu menfur, bu adi çetenin silahlı kurşunlarıyla şehit oldular. Bu 200 şehidimizin cenaze törenine veya ailelerine bu hükümetin ne hiç bir üyesi ne de Başbakanı, ne taziye gönderdiler ne de katıldılar. Bu vahim bir durumdu. Bu yetmedi. Bu terör örgütünün siyasi uzantılarını cezaevinden çıkardıkları gün Başbakanlık konutunda ağırladılar. Sanki benim Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi bunlarmış gibi izzette ikramda bulundular. İşte o gün anlaşıldı ki bu hükümetin milli hiç bir değeri, hiçbir yargısı, hiç bir komsepti bulunmayan bir iktidar. “ dedi.

“ İç politikada son günlerde Başbakan her önüne geleni azarlamakta, her önüne gelene laf kavuşturmakta. En son olarak ABD’de, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde demokrasinin olmadığından dem vurmaktadır.” diyen Sarıbaş şunları söyledi:

“ Sayın Başbakanım.. Sen başbakansın, ülkede demokrasi yoksa yap kardeşim, millet sana bu gücü verdi bu sayıyı verdi dediğinde ,sen falan mahallenin muhtarı mısın dediğinde gitti dava açtı. Bir ülkede demokrasinin olmadığına vatandaş dem vurabilir. Bir ülkenin Başbakanının yabancı bir ülkede, kendi ülkesini jurnalleme gibi, ülkesinde demokrasi olmayan bir ülke olarak dünyaya gösteren bir lüksü söz konusu olamaz.”

“Sayın Başbakan ABD’ye giderken, sanki ABD ile olan ilişkilerimizin müsebbibi Ana Muhalefet Partisiymiş gibi ‘ biz ABD taraftarıyız ama CHP, ABD’ye karşı ne yapalım ‘ şeklinde dış siyasette ülkeyi taşıyamadığı yerin sorumlusu olarak Ana Muhalefet ‘i göstermiş” diyen Sarıbaş daha sonra şunları söyledi:

“Canı sağ olsun Ana Muhalefet Partisi lideri de ‘ Biz olmazsak bu başbakan Türkiye’yi satar ’şeklinde Cumhuriyet tarihinde hiç bir başbakana nasip olmayan ve söylenmeyen çok ağır ithamı olmuştur. Her halde Osmanlı’nın son döneminde Vahdettin için kullanılmıştı. Bugün 85 yıl sonra bir ülkenin başbakanı için Ana Muhalefet Partisi lideri ‘Biz olmazsak bu ülkeyi satar’ noktasına gelen çok ağır bir ithamla sayın başbakanı suçlamaktadır. “

AKP’nin İşsizliği , yolsuzluğu, fakirliği yenmek için yola çıktığını söylediğini belirten Sarıbaş şöyle devam etti:

“ Hortumlar kesilecek demiştik. Hortumlar kesilmedi, hortumlar yön değiştirdi. Daha dün bu ülkeye Soros diye biri geldi. Bu adam dünyada para spekülatörü. Türkiye’ye adım atar atmaz dedi ki ‘AKP’den daha iyi iktidar yok' . Niye dedi, çünkü AKP 70 katrilyon faizi Soros ve Soros gibi adamlara ödüyor, rantçıların, hükümeti oldular. Devletin hiç bir kurumu çalıştırılmadı. Niye çalıştırılmadı? Bilenleri değil kendileri gibi olanları getirdiler. Kendiler gibi olanlar da kendiler gibi davrandılar. “

Sarıbaş, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“ Bu halkın yüzde 99’u Müslüman olan halkın dinini öğrenmek istemek en doğal hakkı ve en yasal hakkı. Bunun önündeki engeller varsa, hukuksal engeller varsa, sayın başbakana düşen görev hukuksal engelleri kaldırıp yasal hale, legal hale getirmektir. Yasal olmayan yolları kullanın, ben sizin cezanızı düşürürüm şekilde illegaliteye meşruiyet kazandıran bir yöntemle dini istismar etmesinden daha kötü ve daha vahim hiç bir şey olamaz. Meydanlarda söz vermişti. Bu millet inançlarını doya doya yaşayacak demişti. Biz iktidara geldiğimiz zaman bunları yapacağız demişti. Şimdi ABD’den avaz avaz bağırıyor ‘ Ülkede demokrasi yok, benim vicdanın kan ağlıyor’ . Sen kös Hasan'ın muhtarımısın derler adama, ya da çobanı mısın derler. Bunları halletmek için iktidar oldun.“

Sarıbaş, daha sonra Vali Osman Derya Kadıoğlu'nu da makamında ziyaret etti, ardından partiye dönerek yöneticilerle toplantı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız