SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıçiçek'te 2. Yayla Festivali

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:15:26
Sarıçiçek'te 2. Yayla Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arapgir, Erzincan Kemaliye ve Sivas Divriği ilçelerinin sınırlarının birleştiği yerde bulunan, Türkiye'nin sayılı büyük yaylalarından olan Sarıçiçek Yaylası'nda bu yıl ikincisi düzenlenen Yayla Festivali'nde geçen yıl olduğu gibi yine birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sarıçiçek Yayla yöresinden olan Gazeteci Yazar Bekir Hallaç'ın girişimleriyle başlayan ve Divriği, Arapgir, Kemaliye ilçelerinin belediye ve kaymakamlıklarından, bölge halklarından, gurbetçilerden, yaylacılardan destek bulan faaliyetler sonucu 3 ilçenin, aynı zamanda Sivas, Erzincan ve Malatya olmak üzere 3 ilin sınırlarının ortak noktası olan Sarıçiçek Yaylası'nda bölgenin en büyük festivali ilgi gördü.

Festivalde Dilek Şengün, Pınar Dağdelen, Arguvanlı Gül, İsa Muslubaş ve Süleyman Bozkurt'un seslendirdiği şarkı ve türkülerle vatandaşlar festival heyecanını doya doya yaşadı. Halayların çekildiği festivalde geçen yılda olduğu gibi bu yıl da Sarıçiçek Yayla Ağası seçimi yapıldı. Handere Köyü'nden Mehmet Aksu 2014 yılının Sarıçiçek Yayla Ağası seçildi.

Festivalde konuşma yapan Gazeteci Bekir Hallaç etkinliğe katkıda bulunan ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da yaptığı konuşmada, "Biz burada aslında yıllardır arzulanan bir birlikteliği gerçekleştirmek üzere adım attık. Birimiz, hepimiz diyoruz. Divriği, Kemaliye, Arapgir bir hamurun parçaları olmaya karar vermiş, bu yaylada buluşmuş ve bu yaylanın tam ortasında Divriği yakasında, Kemaliye'nin ucunda Arapgir'in kıyısında bir birliktelik gerçekleştirmiş. Bu birlikte emeği olan herkese teşekkür etmek yetmez, katkı sağlamak gerekir, bunu sürdürmek gerekir. 1896'dan 1906 yılına kadar Osmanlı'nın çöküş sürecine bakın, aslında bu bölgedeki yalnızlığı gidermek için bir çözüm arayın. Birlikte çözüm arayın, birlikte çözüm arayalım. İsrail Cezayir topraklarından, Abdulhamit Han'dan bir köy yeri istemişti, vermeyince 'Kızıl Sultan' ilan edilip, tahttan indirilmişti. Bugün rahmetle anıyoruz Gazze'deki şehitlerimizi, bugün rahmetle anıyoruz, Suriye'deki şehitlerimizi, bugün mazlum insanların duruşunu, mazlum insanların sesine, soluğuna kulak veren bir Türkiye olmuşuz. Bunun da tam ortasında medeniyetlerin yaşadığı Mengüceklerin, Romalıların daha sonra Selçuklu, Osmanlı, İlhanlılar ve beyliklerin tümünün devlet olarak yaşadığı bölgenin tam merkezindeyiz. Birliğinize beraberliğinize sahip çıkın, küçük şeylerden dolayı kavga edip, birbirinizi kırıp, küsüp memleketi terk etmek sizi yalnızlaştırır, unutmayın. Gazze'deki, Suriye'deki hadiseler buraya gelmez demeyin, çok kısa zamanda buraya da gelebilir” dedi.

Festival, etkinlikte emeği geçenlere edilen teşekkür ve verilen plaketlerin ardından, çekilişle verilen hediyeler ve yemek dağıtımıyla sona erdi.

Festivale, Arguvan Kaymakamı ve Arapgir Kaymakam Vekili Zafer Oktay, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Arapgir CHP ilçe Başkanı Hüseyin Akşahin, Arapgir AKP İlçe Başkanı Mehmet Tümer, AKP Divriği İlçe Başkanı Selahattin Mermer, Kemaliye Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Özçelik, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Özel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız