SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıçiçek'te 6. Yayla Festivali

0
Güncellendi - 2019-08-19 03:41:25
Sarıçiçek'te 6. Yayla Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Her yıl geleneksel olarak Sarıçiçek Yaylası Topçayır Mevkii’nde yapılan ‘Sarıçiçek Yayla Festivali’nin altıncısı bu yıl yine coşkulu, yine kalabalık bir şekilde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Mikrofon Delisi’nin yaptığı programda; THM Sanatçıları Cengiz Yurtseven, Gülenaz, Pınar Dağdelen ve Ali Sağlam’ın yanısıra, yöre sanatçıları Süleyman Bozkurt, Hamit Ertaş, Hasan Kaya, Ömer Gürbüz, Çetin Gülsoy ve Tuğut Davul Zurna Ekibi sahne alarak, gün boyunca katılımcılara eğlenceli saatler yaşattılar.

Sponsorlar tarafından tedarik edilen hediyelerin sahiplerini bulduğu festivalin en önemli ve en merak edilen kısmı ‘Ağalık Seçimi’ oldu. Kıyasıya bir rekabetin ardından Arapgir Alıçlı Köyü’nden Muharrem Gök, 2019 Sarıçiçek Yayla Festivali Ağası oldu.

Katılımcıların coşku dolu halayları ve Yazıhan Cirit Ekibi’nin ilgiyle izlenen performansının yer aldığı ve coşkuyla, eğlenceyle 20.00’a kadar süren festivalin son bölümünde katkılarından dolayı belediye başkanları, bürokratlar ve sponsorlara  Sarıçiçek Tabiatını Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Hallaç ve Dernek Yöneticileri tarafından plaket takdim edildi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu yaptığı konuşmada; “Öncelikle BAHSİDER’e ve bu organizasyonda görev almış herkese teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Sivas denildiğinde aklıma insan olmanın, erdemli olmanın, vefalı olmanın ve ayakta kalmanın ne demek olduğunu anlatan insan tipi geliyor. Bir geçmiş var. Bir ürün şehri var bir medeniyet şehri var, ortada bir birikmişlik var dolayısıyla bizim anlamamız gereken bu birikimi daha fazla dejenere etmeden yaşamda tutmaktır. Sivas diyip geçmeyin Doğunun Batısı Batının Doğusu biri; Sivas, biri Erzincan, biri Tunceli, biri Elazığ, biri Malatya, biri de Kayseri’den bu taraf. Bu topraklar üzerinde çok hesaplar yapıldı. Sivas onun için kıymetli. Bu bölgedeki iller onun için kıymetli. Yukarı Fırat havzası onun için kıymetli. Bu değerlere hep beraber sahip çımamız lazım. Biz şuan gurbetteyiz Dünya gurbetindeyiz. Dünyanın üzerinde gezip dursak ta gideceğimiz yer belli. Hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Birçok siyasi, bürokrat ve STK başkanının telgraf, kısa mesaj ve sosyal medya üzerinden iyi dileklerini aktardıkları 6. Sarıçiçek Fayla Festivali’ne; Arapgir Kaymakamı Mehmet Erdem, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Bulut, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Erdem, CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, MHP Divriği İlçe Başkanı Hasan Ali Korkmaz, ilçelerimiz ve çevre ilçelerimizin mahalle muhtarları, STK temsilcileri, gurbette yaşayan vatandaşlar ve yöre insanı katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız