SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıçiçek'te Yayla Festivali

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:49:49
Sarıçiçek'te Yayla Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Geleneksel olarak yapılan Sarıçiçek Yayla Festivali'nin bu yıl 3.’sü yapıldı. Malatya Arapgir, Erzincan Kemaliye ve Sivas Divriği ilçelerinin sınırlarının birleştiği yerde bulunan, Türkiye’nin büyük yaylalarından biri olan Sarıçiçek Yaylası'nda bu yıl 3.’sü düzenlenen Yayla Festivali'nde geçen yıllarda olduğu gibi yine birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Sarıçiçek yöresinden olan Gazeteci Yazar Bekir Hallaç'ın girişimleriyle başlayan ve Divriği, Arapgir, Kemaliye ilçelerinin belediye ve kaymakamlıklarından, bölge halklarından, gurbetçilerden, yaylacılardan destek bulan faaliyetler sonucu 3 ilçenin, aynı zamanda Sivas, Erzincan ve Malatya olmak üzere 3 ilin sınırlarının ortak noktası olan Sarıçiçek Yaylası'nda yapılan bölgenin en büyük festivali büyük ilgi gördü.

Bu yılki festivalde bir değişiklik de yaşandı ata sporumuz cirit oyununun gösterimi yapıldı. Türkiye kulüp üçüncüsü Erzincan Muammer Aydın Atlı Kulübü tarafından yapılan cirit gösterimi nefesleri kesti. Kulüp Başkanı Emrah Aydın tarafından yönetilen ve Rıza Altınova tarafından hakemliği yapılan cirit oyunu gösterisi çok büyük ilgi gördü vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Festivalde Mehmet Balaban, Arguvanlı Gül, İsa Muslubaş ve Cengiz Yurtseven'in seslendirdiği şarkı ve türkülerle vatandaşlar festival heyecanını doya doya yaşadılar. Halayların çekildiği festivalde geçen yılda olduğu gibi bu yılda Sarıçiçek Yayla Ağası seçimi yapıldı. Mehmet Esme 2015 yılının Sarıçiçek Yayla Ağası seçildi.

Festivalde konuşma yapan Gazeteci Bekir Hallaç, etkinliğe katkıda bulunan ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti ve Ramazan Bayramlarını kutladı. Festival, etkinlikte emeği geçenlere edilen teşekkür ve verilen plaketlerin ardından, çekilişle verilen hediyelerle sona erdi.

Festivale Kemaliye Kaymakamı Alper Çiftçi ve Arapgir Kaymakamı Tekin Erdemir, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arapgir Belediye Başkan Vekili İlhami Mengi, Arapgir CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin, Arapgir AKP İlçe Başkanı Mehmet Tümer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız