SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıcıoğlu'nda Aşure Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:52:55
Sarıcıoğlu'nda Aşure Günü
A- A+ PAYLAŞ

Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı ve Malatya Muhtarlar Derneği 2. Başkanı Şinasi Sucu  tarafından Muharrem Ayı vesilesiyle düzenlenen Aşure töreninde yaklaşık 1000 kişiye aşure dağıtıldı. 

Cuma Namazı’ndan sonra yapılan Aşure törenine Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, ESKK Başkanı Ali Evren, Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurdoğlu, çok sayıda köy ve mahalle muhtarı ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki Aşure töreninde okunan dualardan sonra, aşure dağıtımı yapıldı. Aşure dağıtımını Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ile Aşure törenini düzenleyen Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği 2. Başkanı Şinasi Sucu yaptı. 

Mustafa Eren: Muharrem Ayı Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendiriyor 

Aşure töreninde bir konuşma yapan Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Muharrem Ayı’nın manevi değerler ve hassasiyetler bakımından çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek “Muharrem Ayı vesilesi ile Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarımız ve dernek 2. başkanımız Şinasi Bey çok anlamlı ve güzel bir düşünceyle Aşure töreni düzenledi. Kalabalık bir insan topluluğu bu nedenle bir araya geldi. Bu manzara, milletimizin herhangi bir ayrım gözetmeksizin bir araya gelmesi, birlik ve beraberliğini güçlendirmesi anlamına geliyor. Muharrem Ayı, halkımızın birlik içinde güçlü olmasını sağlayan çok önemli bir anlama ve içeriğe sahiptir.  Ben Muhtarımız Şinasi beye teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Aşure törenini düzenleyen Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Sucu ise, Muharrem Ayı’nın tüm Müslüman dünyası için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, Aşure dağıtımı vesilesiyle mezhep ve siyasi görüş ayrımı olmaksızın herkesin bir araya geldiğini, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi. Şinasi Sucu Aşure törenine katılan herkese teşekkür ettiğini kaydetti. 

Dua ve konuşmalardan sonra yaklaşık 1000 kişiye aşure ikramı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız