SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

0
Güncellendi - 2016-01-05 15:07:01
Sarıkamış Şehitleri Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Sarıkamış Şehitleri için Anma Yürüyüşü yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılı nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş Malatya'da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Malatya 15. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün içinde bulunan kırsal alanda başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Dr. Şamil Horasanlı, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune Denizhan, Battalgazi Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Doğan, Genç MÜSİAD Başkanı Barış Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Duran Şahin, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenörleri, sporcular, izciler ve vatandaşların katıldı.

2fce55af-407a-4ff0-b9e8-7a5058a9576bYürüyüş öncesinde yürüyüşe katılanlara bere dağıtıldı. Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş 3 kilometre sürdü.

Marşlarla yapılan coşkulu yürüyüşün sonunda saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı ve Kur'an okundu.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Bugün bu mekânda, bu yürüyüşle gerçekleştirdiğimiz bu anma günü, bundan yüzyıl önce Sarıkamış Allahuekber Dağlarında şehit düşen ecdadımızın bizlere bıraktığı iz ve tefekkürün yeniden yaşatılmasıdır. 1914-1915 yıllarında Osmanlı-Rus savaşında meydana gelen bu üzücü şahadet olayı umuyor ve niyaz ediyoruz ki Yüce Rabbimizin Katında makbul olsun ve ayrıca bu güne kadar devam eden Hak ile Batılın yeryüzündeki mücadele ve savaşlardın da Hak adına savaşıp canlarını feda edenlerin eriştiği yüksek şahadet makamına ermiş olsun. Geçen yüzyıl vatan savunması için Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Balkanlar'da, Yemen'de, Kafkas'yada, Trablusgarp ta ve daha nice yerlerde şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi anarken Bu yüzyılda gerek Kurtuluş Savaşında, gerek Kore de, gerekse Kıbrıs ta Şehit olan tüm ecdadımızın da rahmet ve minnet ile anıyoruz.

be509428-e991-4ade-9e97-a5e22b852a6cYaklaşık 30 Yıldır başımıza bela olan bölücü terör örgütü ve yandaşları ile yapılan mücadeleler esnasında hayatlarını kaybeden tüm askerlerimiz, polislerimiz, kamu görevlilerimiz, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, hakimlerimiz ve savcılarımızı rahmetler anıyor hepsinin şahadet mertebesi ile yüce Allah’ımızın mükafatlandırmasını niyaz ediyorum. Bu arada baştan beri anlattığımız tüm savaşlarda bizzat savaşıp gazi olup daha sonra ahrete intikal eden tüm gazilerimize de Allah'tan rahmetler diliyorum" dedi.

Fındıklı'nın konuşmasının ardından yürüyüşe katılanlara kumanya dağıtıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız