SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çevirdiler

0
Güncellendi - 2016-01-10 20:18:47
Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çevirdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bisiklet Ve Doğa Sporları Derneği Kulübü sporcuları “Sarıkamış Şehitleri” için 1930 rakımlı kubbe dağına pedal çevirdi.

Beş saat pedal çeviren bisikletçiler “Sarıkamış Şehitleri” için 1930 rakımlı Kubbe geçidinde dua etti, istiklal marşı okundu.

BAŞKAN POLAT, “ÜLKENİN EVLATLARI OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMAMIZ GEREKMEKTEDİR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Malatya Bisiklet Ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı, sporcular ve vatandaşların katılımıyla sabah 8.00’da Yeşilyurt Belediye Binası önünde start alan etkinlik başlangıcında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Tarihi söylentiler değil, önemli olan bu toprakların nasıl alındığı ve korunduğudur. Beş yılda 2,5 milyon şehit vermiş bir ülkenin evlatları olarak üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapmamız gerekmektedir” dedi.

BAŞKAN POLAT, “ADALETE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Pano01bKonuşmasında günümüzde yaşanan savaşlara da değinen Polat; “Osmanlı’nın dünyaya göstermiş olduğu adalete şu anda çok ihtiyacımız var. Biz Suriye’de 600 yıl, Filistin’de 400 yıl adaletle hükmetmişiz ve herhangi bir sıkıntı yaşanmamış. Ama 1900 yıllarda egemenliği bizim elimizden çıkan bu topraklarda kan hiçbir zaman durmadı. Milletimizin bu azmi ve imanıyla ülkemiz o günlerine mutlaka dönecektir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcu kardeşlerimiz inşallah sağ salim bu yolcuğu tamamlayacaklar. Rabbim yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN, “ÜZERİNDE YÜZ YIL GEÇMESİNE RAĞMEN ACILARINI HİÇ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Sporcuları kubbe dağında karşılayan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Bugün Malatya Bisiklet Ve Doğa Sporları Derneği ile güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Sporcularımız soğuk havada, karlı, virajlı dik yokuşu olan, zorlu parkuru bisikletleriyle beş saatte kat ederek, 1930 rakımlı kubbe geçidine geldiler. Yaklaşık 100 bisikletli sporcumuz katıldı ve kubbe dağının zirvesinde istiklal marşı okuyarak, şehitlerimize dua ettik. 1915 tarihi bizim tarihimizde en acı duyduğumuz bir yıl oldu. Üzerinde yüz yıl geçmesine rağmen acılarını hiç unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Malatya Bisiklet Ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı Mustafa Ekici, “1915 yılında Sarıkamış’ta ki şehitlerimizi anmak için bir arada buluyoruz. Ülkemizde o gün de bugün de dıştan gelen nifaklar var. Bizler bu nifaklar karşısında her zaman bir ve beraber olacağız. Burada bulunan herkese, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bugün bizlerle buraya kadar gelen değerli sporcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Celalettin Kemal Uncuoğlu (8 yıl önce)
    Allah yolunuzu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla