SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şarka Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı ağaçlarında kurumaya neden olan şarka virüsü, Malatya'da düzenlenecek bir panel ile ele alınacak.

İnönü Üniversitesi'nin organizesi ile Belediye Konferans Salonu'nda 26 Şubat Cuma günü saat 13,30'da başlayacak olan, "Kayısı ağaçlarında şarka hastalığı ve korunma yolları" konulu panele konuşmacı olarak, Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri Prof.D.Kadriye Çağlayan, Doç. Dr. Çiğdem Ulubaş, Doç. Dr. Sedat Serçe ve Malatya İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma katılacak.

Malatya'nın dünyaca ünlü kayısı ağaçlarında kurumaya neden olan şarka virüsü ile ilgili düzenlenecek olan panelin ilgi görmesi bekleniyor.

ODA BAŞKANININ ÇAĞRISI..
Bu arada Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, meyve ağaçlarını tehdit eden şarka virüsüyle ilgili düzenlenecek panele üreticilerin ilgi göstermelerini istediklerini bildirdi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş oda binasında yaptığı basın açıklamasında, 26 Şubat günü Belediye Konferans Salonu'nda saat 13,30'da düzenlenecek olan şarka virüsü panelinde, meyve ağaçlarını tehdit eden bu hastalığın Malatya'ya girmemesi için önlem alınmasını istediklerini belirtti.

Malatya'nın komşu şehirleri Kayseri ve Sivas'ta şarka virüsünün görüldüğünü ileri süren Bayram Polatbaş, "Eğer şarka virüsü Malatya'ya girerse, tüm meyve ağaçlarını kesmek zorunda kalırız. Bu nedenle, başta tarım müdürlükleri olmak üzere ilgili ve yetkililer önlem almalıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız