SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şarka Virüsü'ne Önlem İçin

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:09
Şarka Virüsü'ne Önlem İçin
A- A+ PAYLAŞ

Şarka virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ ve Şanlıurfa dışındaki illerden Malatya'ya sert çekirdekli meyve fidanlarının girişinin yasaklandığı bildirildi. 

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin başkanlığında müdürlük toplantı salonunda ''Fidan Kontrolleri'' konulu toplantı yapıldı. 

Konu uzmanlarıyla Akçadağ, Doğanşehir, Kale ve Yazıhan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı görevlilerinin katıldığı toplantıda konuşan Aytekin, Malatya'da Çiftçi Kayıt Sistemine 38 bin çiftçinin kayıtlı olduğunu, bu üreticilerin büyük bir kısmının da Malatya kayısısı ürettiğini belirtti. 

Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli kayısısının Malatya'da yetiştirildiğini anımsatan Aytekin, ''Son yıllarda şarka virüsü, taş çekirdekli meyvelerde büyük zararlara sebep olmaktadır. Bu virüsün ilimize girmemesi için karantina tedbirlerini eksiksiz uygulamak zorundayız. Sonbahar dönemi fidan söküm ve satışının başlamasıyla şarka virüsünde ari Elazığ ve Şanlıurfa illeri haricindeki illerden gelen sert çekirdekli meyve fidanlarının virüs hastalıklarını taşıması ihtimali sebebiyle ilimize girişi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yasaklandığından, belirtilen illerden getirilerek satışı yapılan sert çekirdekli fidanlar ruhsatlı veya sertifikalı da olsa ilimize girişi yasaktır'' ifadelerinin kullandı. 

İl müdürlüğü teknik personelinin kente fidan giriş ve satış yerlerini kontrol ederek çiftçilerin hastalık ve zararlılardan arınmış, doğru fidanları dikmeleri için tüm tedbirleri aldığını kaydeden Aytekin, jandarma görevlilerinden de bu konuda gerekli tedbirleri uygulamalarını istedi. 

Toplantıda, uzmanlar fidanlarda istenecek gerekli belgeler hakkında katılımcılara sunum yaptı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız