SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarkozy Darbesi!

A- A+ PAYLAŞ

Fransa’nın veto etme tehdidinde bulunduğu “Ekonomi ve para politikası” başlığı AB gündeminden düşürüldü.

ABHaber’e göre, Fransa’nın veto etme tehdidinde bulunduğu “Ekonomi ve Para Politikası” başlığı bu sabah Brüksel’de toplanacak olan AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER) gündeminden çıkarıldı.

Türkiye ile AB arasında yarın yapılacak olan Hükümetlerarası Konferans’ta üç başlığın açılması öngörülmüştü. Ancak, öteden beri Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransa, müzakere başlığından biri olan “Ekonomi ve Para Politikası”nı bloke etmekle tehdit etmişti.

Diğer iki başlık olan “Mali Kontrol” ve “İstatistik” başlıkların ise açılması bekleniyor. Ancak COREPER toplantısında “Mali Kontrol” başlığına karşı çıkan Rum Yönetimi’nin ne diyeceği merak ediliyor. COREPER toplantısı Türkiye saatiyle 12.00'de başlayacak.

AB KOMİSYONU: ÜYE DEVLETLERE BİRAZ DAHA ZAMAN GEREK

AB Komisyonu, Fransa'nın itirazı nedeniyle AB Daimi Temsilciler Komitesinin (COREPER) yarınki Hükümetler Arası Konferansta (HAK) açılmamasına karar verdiği ekonomik ve parasal politika faslıyla ilgili olarak, “üye devletlere biraz daha fazla zaman gerektiğinin anlaşıldığını” bildirdi.

Genişleme Komiseri Olli Rehn'in sözcüsü Krisztina Nagy, günlük olağan basın toplantısında Türkiye ile ekonomik ve parasal politika faslının neden açılmadığının sorulması üzerine, ilgili fasılda AB Komisyonu olarak gerekli bütün hazırlıkları tamamlayarak üye devletlere sunduklarını hatırlattı.

Sözcü Nagy, AB Komisyonunun parasal işlerden sorumlu üyesi Joaquin Almunia'nın “Türkiye ile ekonomik ve parasal politika faslının müzakerelere açılmasında sorun olmadığına” yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine bunun gerçeği yansıttığını fakat üye ülkelerin yetkisine giren bir konuda yorum yapamayacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız