SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarkozy'ye Osmanlı Tokadı!

A- A+ PAYLAŞ
 
"Cezayir'de halkın yüzde 15'i Fransız soykırımına uğradı. Sarkozy, bunu bilmiyorsa gitsin babası Paul Sarkozy'ye sorsun. Kendisi orada askerlik yaptı. Eminim söyleyecek çok sözü vardır" diyen Başbakan Erdoğan, Sarkozy'nin dedesinin de Engizisyon'dan kaçıp Osmanlı'ya sığındığını dile getirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte "Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının Rolü" konulu konferansa katıldı. Toplantıda söz alan Erdoğan, Sarkozy'ye sert çıktı; "Sayın Sarkozy, Türkiye'nin tarihinde soykırım bulamaz. Eğer Türkiye tarihine bakarsa, eğer kendi ailesine, kendi aile şeceresine şöyle bir derinliğine bakarsa, orada Türkiye'nin, Türklerin yardımından, hoşgörüsünden, şefkatinden başka hiçbir şey görmez ve göremez'' dedi.
 
"SARKOZY, CEZAYİR'DEKİ SOYKIRIMI BİLMİYORSA GİTSİN BABASINA SORSUN"
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
 
"Cezayir'de 1945 yılından itibaren, tahminen nüfusun yüzde 15'i Fransızların katliamına uğramıştır. Bu bir soykırımdır. Cezayirliler fırınlarda toplu yakılarak acımasızca şehit edildi. Fransa Cumhurbaşkanı sayın Sarkozy bu soykırımı bilmiyorsa, gitsin babası Paul Sarkozy'ye sorsun.  Babası Paul Sarkozy 1940'larda Cezayir'de Fransız lejyonunda askerlik yaptı eminim ki oğluna Cezayir'deki Fransız katliamı hakkında söyleyecek çok sözü vardır.
 
"FRANSIZ ENGİZİSYONU'NDAN KAÇAN MUSEVİ DEDEN DE OSMANLI'YA SIĞINMIŞTI"
 
1492 yılından itibaren binlerce Musevi aile, engizisyondan kaçarken onlara Osmanlı Devleti, yani bizim dedelerimiz kucak açtı. Binlerce Musevi yüzyıllar boyunca da Osmanlı Devleti'nin tebası olarak sorunsuz şekilde yaşadı. İspanya'dan kaçıp Osmanlı'ya sığınan Museviler bugün Yunanistan'da bulunan Selanik şehrine yerleştirildiler. 
 
İşte Benedict Mallah , Osmanlı Devleti'nin sahip çıktığı kucak açtığı Museviler'den biridir. Selanik Osmanlı hakimiyetinden ayrıldıktan sonra bu Museviler, 1904 yılında, Fransaya göç etmek zorunda kalmıştır. Benedict Mallah, Fransa Cumhurbaşkanı sayın Sarkozy'nin de dedesidir. 
 
Sarkozy, Türkiye tarihinde soykırım bulamaz. Kendi ailesine seceresine şöyle bir bakarsa orada Türkiye'nin yardımından başka birşey göremez.
 
Fransa'da yapılan oylama, ki bugün Fransa'da yaklaşık 5 milyon Müslüman var, Fransa'da ve Avrupa'da ırkçılığın, ayrımcılığın, Müslüman karşıtlığının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını net olarak ortaya koymuştu.
 
"BUNLARDA O YÜREK NE ARAR"
 
Sarkozy, art niyet ve oy hırsı ile bakıyor... Bu tehlikeli tutuma karşı dost ve kardeş ülkeleri uyardık, uyaracağız. İlk aşamada tedbirlerimi aldık. Bu devam ettikçe, aşama aşama, yeni tedbirler alıp, kararlılıkla uygulayacağız. Bunlar  asla Fransız halkına yönelik değil, sadece bu ırkçı tutuma karşıdır. Bu yasa, 550 kişilik parlamentoda 50 küsür kişinin katılımı, 30 kişinin "evet" oyu ile alınmıştır. Eğer yüreğin varsa bütüm parlamentonun katılımıyla girersin. Ama bunlarda o yürek ne arar. Türkiye, Medeniyetler İttifakı mücadelesine dünya barışı için adım atıp, adres olarak AB'yi  gösterdi. Hiç endişe etmeyin hersey daha güzel olacak. Gücümüzünü katlayarak artırmaya devam edeceğiz. İslamafobya konusunda elele verelim. Biz de ayrımcılık olmayacak. Biz yaradanı yaradandan ötürü sevmeye devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız