SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şartları Çok Kısıtlı.."

A- A+ PAYLAŞ

 Afrika'daki açlıkla mücadele eden insanlara yapılan yardımlar devam ederken, bölgeden gelen Malatyalı Doktor Orhan Akbulut, yaşananlar ve yardım kampanyalarıyla ilgili izlenimleri anlattı.

Yapılan yardımlarla ilgili konuşan Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler,"Malatya'dan ilk yardım gemimiz 4 Ağustos'ta Mersin limanından gönderildi. Arkasından 22 Ağustos'ta ikinci yardım gemimiz bölgeye gitti. Bugüne kadar toplam 3 bin 860 tonluk bir kuru gıda gönderdik. Bunun dışında da nakdi yardımlarımız devam ediyor. Şuana kadar mahallinde temin edilmiş olan kuru gıdalardan 14 bin 500 aileye bizzat yardım yapıldı. 5 bin 500 aileye de et dağıtıldı. 5 bölgede aş evlerimiz var. Bu aş evlerinde günlük 144 bin kişilik yemek çıkartılıyor. İnşallah bunu 150 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca aş evlerinde bebekler için mama hazırlanıyor. Günlük 4 bin bebeğimize mama çıkartılıyor. Bugüne kadar yapılanlar pansuman gibi görülüyor ama öyle değil. Bu insanları hayatta tutabilmek için açlıklarının giderilmesi gerekiyor. Şuanda oradaki insanlardan iş ve aksiyon bekleyemezsiniz. O insanların açlık ve hastalıklarını gidermediğiniz sürece hiçbir şey yapmaları mümkün değil. Ellerine iş verseniz bile çalışamazlar. Bu yüzden Kimse Yok Mu Derneği olarak hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle orada bulunan 2 bin aile için çadırken kuruluyor. Bunun dışında ekmek fırını kurulma çalışmaları sürüyor. Oradaki öğrencilerin eğitimine ağırlık verildi. İki okul kurulma aşamasındadır. Bunun yanında Türkiye'ye öğrenci getirme çalışmamız var. 300'e yakın başarılı öğrenciyi Türkiye'ye getirerek, eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız" dedi.

"SAĞLIK TARAMALARI YAPILIYOR"

Somali'ye yardım için giden Malatyalı Doktor Orhan Akbulut, bölgedeki durumu anlattı. Akbulut, "Dördüncü dönemdir doktorlarımız Somali'ye gidiyor ve Kimse Yok Mu Derneği'nin hazırladığı zeminde sağlık taramaları yapıyorlar. Bu sağlık taramalarında 13 kişilik çeşitli branşlardaki doktorlar yer alıyor. Bu taramalar, Sağlık Bakanlığımız tarafından oluşturulan çadır hastanelerinde yapılıyor. Her 15 günde bir grup gidiyor ve bölgedeki grupla bir değerlendirme yaparak, bayrağı devralıyor. 11 dönemlik bir program hazırlanmış durumda. Fakat kalıcı projeler üzerinde rapor hazırlandı. Şartlar çok kısıtlı ve oradakilere yardımcı olmak gerekiyor. Acil olarak yapılması gereken en önemli şey, orada tümörden tutunda salgın hastalıkların önüne geçilmesidir. Bunun yanında acil cerrahi operasyonların yapılması gerekiyor. Biz orada günlük bin kişiyi sağlık taramasından geçirdik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız