SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şaşırtan Soyguncu

A- A+ PAYLAŞ
 
İstanbul Hadımköy’de bir bankadan silah tehdidiyle 108 bin TL alıp kaçan iki zanlı yakalandı. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, soyguncunun silah tutuşu ve disiplininden yola çıkarak eğitimli bir personel olduğunu söylemişti. Nitekim biri emekli başçavuş çıktı...
 
İstanbul Esenyurt’ta 30 Eylül’de girdikleri banka şubesinde önce güvenlik görevlisi Gökhan Çınar’ı ağır yaralayıp sonra da kasadaki 108 bin lirayı alıp kaçan iki kişi Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucunda önceki gün yakalandı.
 
Olaydan sonra çalışma başlatan polis, güvenlik kameralarına takılan gri Hyundai’ye benzeyen 800 aracın taramasını yaptı. Zanlıların kullandığı aracın plakasını tespit eden polis, plakanın çalıntığı olduğu bilgisine ulaştı. Çalınan plakanın izini süren polis, plakanın çalınma anındaki güvenlik kameralarından bir Hyundai marka otomobil tespit etti. Otomobilin adres bilgilerinden emekli astsubay Halit Ö. ve Hayati Y.’ye ulaşıldı. İki zanlı adım adım takip edildi ve Halit Ö. sahibi olduğu altılı ganyan bayiinin önünde gözaltına alındı. Halit Ö.’nün evinde yapılan aramalarda soygunda kulanılan iki tabanca ile silahla yaraladığı güvenlik görevlisinin tabancası bulundu. Halit Ö.’nün suç ortağı Hayati Y. de gözaltına alındı.
 
Parayı paylaşamamışlar!
 
Zanlılar arasında para paylaşımında sorun çıkıtğı öğrenildi. Soygunu gerçekleştiren emekli Başçavuş Halit Ö.’nün 100 bin lira aldığı suç ortağı Hayati Y.’ye ise sadece bin lira verdiği ortaya çıktı. Önce suçlamaları kabul etmeyen emekli Astsubay Halit Ö.’nün daha sonra suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Halit Ö.’nün emekli olduktan sonra açtığı at yarışı bayii dolayısıyla Türkiye Jokey Kulübü’ne borçları olduğunu ayrıca eşine ait işyerininde zararda olması nedeniyle banka soygunu yapmaya karar verdiğini söylediği belirtildi. Halit Ö. Hayati Y.’yi ise ganyan bayiinde tanıdığını söylediği belirtildi. Daha önceden banka şubesine gelerek keşif yaptığı da ortaya çıktı.
 
Öte yandan olay yerinde incelemeler yapan ve güvenlik kameralarına bakan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın görüntüler karşısında soygunu yapanların disiplini ve silah tutuşlarından yola çıkarak “eğitimli personel” yorumu iki ay sonra doğrulandı. İstanbul Asayiş Şubesi Gasp Büro’da işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız