SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satacak Kayısı Bulamıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:21:54
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 30 Mart’ta meydana gelen don olayı sonrası kayısı fiyatları 10 katına çıktı. Geçen yıl ürünlerini 2 liraya ancak satabilen üreticiler bu yıl fiyatların 20 liraya çıktığını ancak satacak ürün bulamadıklarını belirtiyor.

Türkiye’nin en önemli kayısı üretim merkezlerinden olan Baskil ilçesinde 30 Mart’ta meydana gelen don olayı sonrası kayısı fiyatları 10 katına çıktı. Baskil Ziraat Odası Başkanı Faruk Çetin geçen yıl 20 bin ton olan üretim kapasitesinin bu yıl 600 kiloya kadar düştüğünü ve bu nedenle ilçedeki üreticilerin büyük oranda zarar ettiğini belirterek fiyatların da bu gerekçeyle yüksek olduğunu ifade etti. Baskil Ziraat Odası Başkanı Çetin, geçen yıl üretimin çok yüksek olmasına rağmen üretim ve pazarlama noktasında yaşanan sıkıntı nedeniyle üreticilerin zor durumda kaldığını söyledi. Çetin, "Biliyorsunuz kayısıcılık konusunda ülkemiz çok önemli bir ülke. Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80’i Türkiye tarafından karşılanmaktadır. Bu kayısı üretiminin de ana merkezi, markalaşmış yeri bilindiği gibi Malatya’dır. Malatya’dan sonra çok önemli ikinci bir kayısı merkezi olan bizim ilçemizin adı geçiyor. Çiftçilerimizin yüzde 90’ı aynı zamanda kayısı üreticisidir. Ancak yaşanan don felaketi nedeniyle fiyatların yüksek olmasına rağmen satacak ürün bulamıyoruz" dedi.

Kayısı üreticileri de geçen yıllardan kalan stokları uygun fiyata sattıklarını ancak bu yıl yaşanan don olayı nedeniyle hasat dönemini boş geçirdiklerini ifade etti. Bir kilo kayısının maliyetinin 3,5 liradan fazla olduğunu aktaran üreticiler, don olayı yaşanmasa kayısının kilosunu yine 2 liradan satmak zorunda kalacaklarını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız