SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satan Kim, Durduran Kim?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:28
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk “Sivil toplum kuruluşlarının açıklamaları hayretlere düşürüyor. Şeker fabrikasını satan kim, durduran kim” dedi. 

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Teşkilatı Ekim ayı il divan toplantısı yapıldı.

İl binasındaki salonda yapılan toplantıya SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, İlçe ve belde başkanları ve partililer katıldı.

Asiltürk, yerel seçimlere Malatya'nın inşallah büyükşehir olarak gireceğini belirterek şöyle konuştu: "Şu an İçişleri Komisyonunda görüşülüyor. Meclis'te kanun olarak kabul edilirse Türkiye genelinde 13 il büyükşehir olacak. Daha öncelerden büyükşehir belediyeleri 30 kilometre sınırları içerisinde oluyordu, ama yeni yasa ile tüm il sınırları büyükşehir statüsüne alınıyor. Şu an mevcut ilçeler Malatya Büyükşehir olursa büyükşehir belediyesinin merkez ilçesi statüsünde olacak."

Bu yasanın Batı'daki iller olarak normal karşılanabileceğini anlatan Asiltürk, şunları söyledi: "Ama yıllardır Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yani kürt kardeşlerimizi istismar eden, Kürt kardeşlerimizi PKK ve BDP gibi siyasi kuruluşların özerklik istediği bir ortamda, Diyarbakır şu an büyükşehir, yeni kurulan büyükşehir illeri arasında Mardin ve Van illerinin de büyükşehir olduğunu düşündüğümüzde özerkliğin yani Güneydoğu’nun küçükte olsa bir ön hazırlık gibi olduğunu göreceğiz. Çünkü, büyükşehir belediye başkanlarına çok büyük imkanlar veriliyor. İnşallah korktuğumuz gibi olmaz.” 

Terör konusunda konuşan Asiltürk, sözlerine şöyle devam etti: “Terör örgütünün biz sivrisinek olduğunu biliyoruz. Bataklığın başka yerler olduğunu bizde biliyoruz, iktidarda biliyor. Ne hikmetse iktidar sivrisinekle uğraşıyor ama bataklığın kurutulması ile ilgili en ufak bir tedbir almıyor. Başbakan kendiside açıkladı, PKK’nın elindeki silahlar Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) olduğunu. Şu an PKK’yı ABD destekliyor, AB ülkelerinden destekleyen var özellikle de İsrail açık açık görüşerek destekliyor. Ama biz ABD ile stratejik ortağız” 

KAYIP KİMİN CEBİNDEN ÇIKACAK

Asiltürk, şeker fabrikasının satışının iptali ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Şeker fabrikasının iptali bayram etkisi yaptı. Bir başka hükümet sattı da AKP hükümeti iptal mi ettirdi. Satan kim, durduran kim? Şeker fabrikası tekrar satılacak, bu sadece geçici bir durdurma. Sivil toplum kuruluşlarının açıklamaları insanı hayretlere düşürüyor. Şeker fabrikasını Başbakan düşünüyor da, Tekel fabrikasını, Sümerbank’ı niye sattı. Sendika başkanı çiçek götürüyor, dün ağlıyordun. Geçmişte şeker fabrikası 36 bin ton şeker üretiyordu, bugün 25 bin ton üretecek. Bu kayıp kimin cebinden çıkacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız