SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Satın Al, Sustur, Yoksa Öldür Cinayeti..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu'nun katledilmesinin 14. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu olayın "faili malum cinayet listesinin bir halkası" olduğunu söyledi.

Tunçdemir'in açıklaması şöyle:

"Güçlü bir yazar, titiz bir araştırmacı, usta bir gazeteci, ödün vermez devrimci bir Atatürkçü olan Uğur MUMCU ‘nun 24 Ocak 1993’teki suikastı, FAİLİ MALUM cinayet listesinin yeni bir halkasıydı.

Uğur Mumcu cinayeti önceden planlanmış bilinçli bir eylemdir. Tıpkı Muammer AKSOY, Bahriye ÜÇOK, Çetin EMEÇ, Ahmet Taner KIŞLALI ve Necip HABLEMİTOĞLU cinayetleri gibi.

“Satın al, sustur, susturamazsan öldür” Görüşüyle hareket eden;Uluslar arası karanlık güçler ve ülkemizdeki uzantılarının amaçlarını kolaylıkla gerçekleştirmelerine engel olan; aydınlatıcı, araştırıcı, uyarıcı işlevleri ve cesur, yurtsever tutumları yüzünden hep namlunun ucunda olan bağımsızlıkçı yazar, aydın, işçi, öğretmen, akademisyen değerlerimiz yıllardır kalleşçe yok edilmektedirler.

Uğur Mumcu, yurtsever, aydın ve devrimci kimliği, özgün ve derin araştırmacı yanı ile sömürge uşaklarınca oldukça tehlikeli görülmüştür. Özellikle, tarikat, ticaret, mafya ekonomisinin ilk oluşum dönemleri ve işbirlikçi ayrılıkçı hainlerin bu güçlerle olan karanlık ilişkileri onun son dönemlerde özellikle araştırdığı ve aydınlattığı olgulardır.

Boyutu, uluslar arasından, ulusal ölçekte birçok siyasal/dinsel ve vurguncu, özelleştirmeci, hortumcu tayfasına dek uzanan, ihanet odakları çok korktular. Mumcu ve aynı düşünceyi savunan bilim adamları ve yazarlar , yapmış oldukları araştırmalarla , bir taraftan yobazlara, gericilere , uyuşturucu ve silah kaçakçıları ile mafyaya karşı mücadele verirken, diğer taraftan cumhuriyete karşı olanlarla, Kuvva-ı Milliye ruhu ile mücadele etmişlerdi. Dışarıdan yönetilen yerli katillerce kahpe, bir pusuya düşürülerek şehit edildiler. Bu ölüm tacirleri değerli bir hedef, seçtiklerinin bilincindeydiler. Araştırmacı gazeteci yazar MUMCU’ nun yazılarında ve araştırmalarında işaret ettiği suçluların, onun ölümünün ardından, özgürce dolaşabilmeleri ve kötü senaryolarını bir, bir hayata geçiriliyor olmaları da, adi insanlık suçunun bir göstergesidir .

Ancak, bu insanlık düşmanları başarılarından ötürü çok umutlanmasınlar.

Çünkü;
Biz, Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılmış saymıyoruz

Çünkü;
O, Atatürk devrimlerinin bir sürdürücüsüydü, kendinden öncekilerden devraldı ve bu onurlu görevi bize bıraktı.

Ve biz, geçmişten gelen bu devrimci mirası ve geleneği geliştirerek, ödün vermeksizin sürdüreceğiz.

Aramızdan ayrılışının On dördüncü yıldönümünde aydınlanmacı yazar gazeteci Uğur Mumcu’yu saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz; bir kez daha belirtiyoruz ki; hedeflerin hedefimizdir, kararlıca yürüyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız