SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satış Fiyatı Çok Düşük"

A- A+ PAYLAŞ
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın da içinde bulunduğu 4 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamında satılmasından sonra verilen fiyatı çok düşük bulduklarını söyledi. 
 
Sendika binasında basın açıklaması yapıp, şeker fabrikalarının özelleştirilmelerini eleştiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, " Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş Elbistan ve Erzincan şeker fabrikalarının 266 milyon dolar'a firmasına Kolin Limak Ortak Girişim Grubu'na verildi. İnşaat ağırlıklı bir firma olduğunu öğrendik. Ancak, bu fiyat arsanın gerçek değeri değildir. İhale kurumu, düşük rakamlı ihaleyi iptal edeceğini ümit ediyoruz " ifadelerini kullandı. 
 
Malatya Şeker Fabrikası'nın yaklaşık 350 dönüm arsası ve fabrika ile birlikte her yıl emlak vergisi olarak 240 bin TL ödendiğini söyleyen Murat, "Ödenen emlak vergisi, arsa değerinin yüzde 1'i olarak söylendi. 4 şeker fabrikasının 266 milyon dolar'a satılması çok düşüktür. Şeker İş Sendikası olarak yargıda, özelleştirmeyi durdurma davamız sürüyor. Danıştay'dan önümüzdeki günlerde davayı kazanacağımızı ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
ELBİSTAN'DA TEPKİ..
Bu arada Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle ilgili olarak, "Rekabet Kurulu, bu fabrikaların bu şekilde satılmasını onaylamayacaktır. Demokratik usuller kapsamında mücadelemizi vereceğiz" dedi.
 
Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 266 milyon dolarlık teklifle Kolin-Limak OGG'ye satılmasına tepki gösterdi. Portföy B kapsamında yer alan bu fabrikaların arazi değerleri düşünüldüğünde ortaya konulan rakamın komik olduğunu iddia eden Şahin, şöyle konuştu:
 
"Çünkü Elbistan Şeker Fabrikası'nın 2 bin dönüm kadar arazisi var. Bugünkü arsa bedellerine baktığımızda bu rakam çok düşük kalıyor. Ben sadece arsa bedelini söylüyorum, fabrika bedelini söylemiyorum. Malatya'ya baktığımızda da 400 dönüm arazisi var. Buranın metrekare değeri bin TL'yi buluyor. Bunların hesabını yapmak gerekir. Erzincan'daki şeker fabrikasının arazisi de değerlidir."
 
Özelleştirmelerin 2003 yılında tespit edilen rakamlarla yapıldığını savunan Şahin, "2000 yılında şeker kanunu ile birlikte strateji raporu belirlenecekti. Bunun için İngiliz firmasına buranın pazarlama danışmanlık görevi verildi. 2003 yılında rapor hazırlandı. 2011 yılında da özelleştirme gerçekleştirildi. Anlaşılan o ki, şeker fabrikalarının satışı oldu-bittiye getirilmeye çalışılıyor. Bunu görüyoruz. O gün firmanın hazırladığı raporda, bu fabrikanın sahip olduğu arsanın parsel değeri 100-150 TL iken, bugün bu rakamın çok çok üstündedir. O günkü değerle özelleştirme yapılmıştır. Bugün baktığımızda bu özelleştirme güncelliğini yitirmiştir. Rekabet Kurulu bu fabrikaların bu şekilde satılmasını onaylamayacaktır. Demokratik usuller kapsamında mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.
 
Sadece Elbistan Şeker Fabrikası'nın bölge ekonomisine yıllık katkısının 135 milyon TL olduğunu, 4 fabrikanın ise 266 milyon dolara satıldığını dile getiren Şahin, satışın ülke menfaatine olmadığını savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız