SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satış Malatya'ya İhanettir"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, 10 şeker fabrikası ile birlikte özelleştirilmeye sunulan Malatya Şeker Fabrikası'nın satılmasını ihanet olarak değerlendirdiklerini açıkladı. MHP il başkanı Arif Yıldız da, satma girişimine tepki gösterdi.

"İHANETTİR.."
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait Portföy-B grubundaki Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları ile Portföy-C grubundaki Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın portföy grubu olarak bir bütün halinde satışa sunulmasını değerlendiren Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Baştan beri Malatya Ziraat Odası olarak, Malatya çiftçileri olarak bu özelleştirmeye karşıyız. Çünkü özelleştirme adı altında fabrika alanı birilerine peşkeş çekilecektir. Malatya Şeker Fabrikası'nı binalardan hariç arazisinin ne kadar bedelde olduğunu herkes biliyor. Bu Şeker Fabrikası, Malatya çiftçisinin paraları ile ayakta durmuştur. Son dönemde Malatya Şeker Fabrikası iyi bir kapasitesi ile çalışıyor ve sezon sonunu kar ile kapatıyor. Bunu bir türlü yetkililere anlatamadık. Ben bilhassa milletvekillerine sesleniyorum; bu fabrika satılırsa, Malatya'ya ihanettir. bu fabrikanın satışına kim onay verirse, versin bu Malatya'ya bir ihanettir" dedi.
 
Polatbaş şunları söyledi:
 
"Hükümet açıklama yapıyor, 'Et-Balık Kurumları özelleştirilmeyecekti, devlet bundan pişmanlık duyuyor.' Eğer Et-Balık Kurumu yeniden devlet eliyle çalıştırılacaksa, Şeker Fabrikaları ile özelleştirilecekse, besiciler ne yapacak. Malatya Şeker Fabrikası'ndan dolaylı yollardan 30 bin insan yararlanıyor. Nakliyecisi, işçisi, çiftçisi, esnafı herkes bu fabrikadan yararlanıyor."
 
Malatya Şeker Fabrikası'nın daha çok sahip olduğu arazisi nedeniyle talipli bulacağını belirten Polatbaş, "Şeker Fabrikası'na hastane temeli atıldığında, ben karşı çıkmıştım. O zaman yine sesimizi duyuramamıştık. Bilhassa iktidar partisi milletvekillerine sesleniyorum; bu kadar teveccühe karşılık, bu fabrika satılmamalı. Bu fabrika, binaları için satın alınmayacak. Orası arazisinin rantı için satın alınacaktır. Kemal Derviş, özelleştirmeyi başlattı, bu iktidar bunları durduracağız dedi. Ancak iktidarda aynısını yapıyor. Biz kanunlar çerçevesinde üzerimize düşeni, gerekeni yapacağız" diye konuştu.
 
MHP TEPKİSİ..
Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Malatya Şeker Fabrikası'nı özelleştirilmesi konusuna karşı olduklarını söyleyerek, "Geçmişe dayalı acı bir tecrübemiz var. Bunun nedeni Sümerbank ve Tekel Fabrikalarını özelleştirilmesidir" dedi.
MHP İl Başkanı Arif Yıldız, "Düşüncelerimiz ve şüphelerimiz var. Geçmişe dayalı bir tecrübemiz var. Bunun nedeni Sümerbank ve Tekel Fabrikalarını özelleştirilmesidir. Bu fabrikalar özelleştirilirken, bu tesislerin sürekli çalışacağı ve yeni işçiler alınacağı ve istihdamın sağlanacağı söylenmiştir. Böyle olmadı ve fabrika satıldıktan sonra Sümerbank yıkıldı, yerine AVM yapıldı. Tekel Fabrikası satılırken, bu fabrikanın çalışacağının söylenmesine karşın, bu fabrikada yıkıldı. Bu acı tecrübelerimiz varken, Şeker Fabrikası sonucun da aynısı olacaktır. Şeker Fabrikası'nı arsa rantı için satılacağını biliyoruz. Bu nedenle özelleştirmeye karşıyız. Bu bölgede devletin eliyle iş istihdamını yapılması gerekiyor. İstihdama ihtiyaç varken, Şeker Fabrikası kar edip istihdam sağlarken, özelleştirilmesi doğru bir karar değildir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız