SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satış Sözleşmesi Hazırlığı!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS)  Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Hasan Akdemir, toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Akdemir yaptığı açıklamada ”Milyonlarca kamu emekçisini, emeklisini yakından ilgilendiren 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem “Toplu Sözleşme” görüşmelerinin 5. oturumu 17.08.2015, Pazartesi günü yapılmıştır. Yapılan TİS görüşmelerinde ÇSGB Bakanı Faruk Çelik 2016 yılı için yüzde 4+4, 2017 yılı için yüzde 3+3 tekliflerini yinelediklerini belirtmiştir.

Genel Başkanımız Hükümet teklifinin bu haliyle müzakere edilemeyeceğini, bu oranların kamu emekçilerine hakaret ve adeta sadaka niteliğinde olduğunu, emekçilerin bir kez daha yoksulluğa mahkûm edileceğini, başta 2014 yılı kayıplarımızın karşılanması olmak üzere temel taleplerimizden hiçbiri hakkında hükümetin bir teklif sunmadığını belirtmiştir" dedi.

Akdemir şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız, “eğer diğer Konfederasyonlar da bu oranların müzakere edilemeyeceğini düşünüyorlarsa ki öyle demişlerdi, o halde gelin kamu emekçilerinin çıkarları adına miting ise miting, grev ise grev ya da önerecekleri hangi eylem ise o eylemi ortak yapalım” demiştir.

Ortak eylem çağrımızdan rahatsız ve tedirgin olan Bakan Çelik, “Daha müzakere ediyoruz, süreç bitmedi, hemen eylem lafının edilmesine gerek yok” diyerek toplantıya ara vermiştir.

15 dakikalık aradan sonra başlayan toplantıda ÇSGB Bakanı Faruk Çelik, kamu işveren kurulu adına 2016 yılı için yüzde 5+4 ve 2017 yılı için yüzde 3+3 olarak tekliflerini revize ettiklerini açıklamıştır.

MEMUR SEN Genel Başkanı, ortada ciddi bir teklif varmışcasına, “Hükümet kasayı açmıştır. Kasa açıldı masanın da önü açıldı diyerek bir kez daha hükümet yanlısı olduğu göstermiştir.

Genel Başkanımız, yeni teklifin toplamda buçukluk bir artışa denk geldiğini, Hükümetin hala oyalama peşinde olduğunu, alay edercesine teklif sunduğunu, sermayeye bütçeyi peşkeş çekerken emekçilere buçuk bir artışı teklif etmenin gayri ciddi bir yaklaşım olduğunu ve kabul edilemeyeceğini ifade etmiştir. “Kaldı ki, 5+5 olsa ne olur! O durumda bile enflasyon altında bir artış Geçmiş Toplu Sözleşmeden kaynaklı kayıpların karşılanması, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması Vergi diliminin adaletli olarak yeniden düzenlenmesi, mobbing, sürgün, rotasyon başta olmak üzere tüm baskı ve cins ayrımcı politikalara son verilmesi, 4/B, 4/C’lilere kadro verilmesi İnsanca yaşayacak ücret olarak sıralanabilir.

İster mutabakat metni ile isterse Hakem Heyeti üzerinden olsun yeni bir satış sözleşmesi hazırlığının yapıldığı açıktır. Bir kez daha yüzdelik ve enflasyon bazlı bir artışla kamu emekçilerinin temel talepleri görmezden gelinmek istenmektedir.

Bizler kamu emekçileri olarak biliyoruz ki, bu Hükümetin bir oyalama taktiği ve oyunudur. Bu oyuna gelmeyelim. Ortak hareket edip, birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanmaya güçlü bir mücadele için birleşmeye çağırıyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız