SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satışlar da, Fiyatlar da Arttı"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 2011 yılında yapılan gayrimenkul satışlarında bir önceki yıla göre daire satışlarında yüzde 15, daire fiyatlarında ise yüzde 25 artış olduğunu söyledi. 
 
EN İSTİKRARLI YATIRIM ARACI
 
Bu gelişmelelirin gayrimenkulün en istikrarlı yatırım aracı olduğunu belirten Özgül, " 2012 yılı dahada güzel istikrarlı, gerek satışlar gerekse fiyatlar yükselecektir. Bu sektör hiç ölmeyen devamlı kazandıran güvenilir bir sektör haline gelmiştir.Ancak bundan sonra daha sağlam daha güvenilir inşaatlar yapılarak, güvenilir sağlıklı meskenler tüketiciye sunulması gerekmektedir." dedi. 
 
"YENİ YAPILARA RAĞBET ARTACAK"
 
İnşaat firmalarının işlerine daha önem vermeleri gerektiğini söyleyen Özgül, "İnşaat denetim bürolarının titizlikle işlerini yapmaları gerekiyor.Mütahit firmalar işi bilen titiz çalışan ehliyetli ustalar çalıştırmak zorundalar. Çünkü şehrimiz deprem kuşağının birinci sıralamasında yer almaktadır. Önümüzdeki yıl belediye eski yapıları denetlemeye başlıyacağını biliyoruz. Bunun için eski binalarımızın %80'ine depreme dayanıksızdır raporu verileceğini düşünürsek,yeni yapılara rağbet artacaktır. Bunun için önlemlerin alınması gerektiğini düşünmekteyiz. Her sermayesi olan inşaat yapabilecektir anlayışın yanlış olduğunu düşünüyoruz. İnşaat yapan veya yapacak kişi veya firmaların ehliyetli olup olmadığı araştırılmalıdır. Parayı bulan herkes mütahitlik yapmamalıdır. Çok mütahitlerin işlerini takip edemediklerini görmekteyiz. Sen insanların canını malını saklayabilecekleri barınabilecekleri konutlar yapacaksın." ifadelerini kullandı. 
 
ÇALIŞMALAR BAŞLATILMALI
 
Belediyenin acil olarak eski yapıları denetlemesi için çalışmalar başlatmalıdır diyen Özgül, " Depremi unutmamız lazımdır. Ama bakıyorum yetkililer yavaş yavaş unutturmaya çalışmakdırlar. Depremin ne zaman olacağını bilmediğimizden deprem çalışmaları için gereken önlemler alınmalıdır ve alınan tedbirler uygulanmalıdır. Kentsel değişim dönüşüm projesinin uygulanması gerekmektedir." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız