SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satmak İçin Alacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:58
Satmak İçin Alacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde bulunun Özel İdare İş Merkezi’nin satılabilmesi için, 6.3 metrekare büyüklüğündeki bir vatandaşa ait hissenin satın alınmasına karar verildi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin Kışla Caddesi girişindeki mülkiyeti kendisine ait Özel İdare İş Merkezi’nin satışı için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alarak 10 milyon 400 bin TL. muhammen bedelle 5 Mart 2013 tarihinde satışa çıkartmıştı. Ancak, iş merkezinin yapıldığı arsadaki Abdulkadir Kemal Yakın adlı şahısın küçük bir hissesi nedeniyle varis olan G.F. ve Z.Y. Malatya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tapu iptali ve tescil davası açması nedeniyle ihale iptal edilmişti.

Malatya 4.Asliye Hukuk Mahkemesi, Abdulkadir Kemal Yakın’ın iş merkezindeki 33 nolu işyerinde 6.3 metrekarelik hissesinin varisleri adına tescil edilmesine karar verdi. Varisler ise İl Özel İdaresi’ne başvurarak, kendilerine düşen hissenin 14 yıllık kira bedeli talebinde bulundu.

Yaşanan hukuki gelişme üzerine İl Özel İdaresi’nce Malatya İl Genel Meclisi’ne gönderilen talepte, Abdulkadir Kemal Yakın’ın varisleri ile kira konusunda uzlaşmaya gidilmesi ve İl Özel İdaresi’nin yeniden satışa çıkartılmasının daha cazip hale gelmesi için söz konusu hissenin satın alınması konusunda İl Encümenine yetki verilmesi istendi. İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, varisler ile bir görüşme yapıldığını ve söz konusu hisse için yaklaşık 270 bin TL tutar üzerinde bir anlaşmanın olduğu şeklinde Meclis Üyelerine bilgi verdi.

İl Genel Meclisi, gelen talebi kabul etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız