SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satranç Antrenör Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:19:59
Satranç Antrenör Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Satranç Federasyonu ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği 1. Kademe Satranç antrenör kursu tamamlandı. 

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Merkezi’nde 11 - 14 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen satranç kursuna 30 aday antrenör katıldı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, 1. Kademe Satranç antrenör kursuna 30 aday antrenörün katıldığını kaydederek, ilerleyen günlerde belgeleri teslim edilecek olan kursiyerlerin satranç antrenörü olacaklarını söyledi.

Toy, kursa katılanların büyük çoğunluğunun öğretmen olduğuna dikkat çekerek, “Kursa katılan kursiyerlerimizin büyük çoğunluğunu öğretmenlerimiz oluşturuyordu. Her biri değişik branşlarda öğretmenlik yapan kursiyerlerimiz, bu kursun sonunda satranç antrenörü unvanını elde edecekler. Okullarında her öğretmen kendi branşında görevini yaptıktan sonra, hafta sonlarında ise istekli öğrencilere satranç eğitimi dersi verecekler. Her okulumuzda satranç antrenörü öğretmen bulunmamaktadır. Mayıs yeniden açılacağı kesinleşen ve talepler olduğu müddetçe açılacak olan antrenör kursuna katılan öğretmenler sayesinde satranç okullarımızda hızla yayılmaya devam edecektir” dedi.

Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden Toy, şunları ifade etti: 

“Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Okullarında satranç kursu olmayan çocuklarımız için de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olan Gençlik Merkezi'nde ücretsiz olarak verilen satranç kurslarımız da devam etmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız