SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satranç İl Temsilciliğine Yeni Logo

0
Güncellendi - 2017-11-04 01:16:39
Satranç İl Temsilciliğine Yeni Logo
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Malatya İl Temsilciliği, logosunu yeniledi. Yeni logoda Malatya’nın en önemli gelir kaynağı olan kayısı da yer aldı.

Dünya Kayısı Başkenti unvanına sahip olan Malatya’da, satranç il temsilciliği logosunu değiştirdi. Logoda, satranç tahtasının yanı sıra Malatya’nın en önemli geçim kaynağı olan kayısıda yer aldı.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, “Malatya Satranç İl Temsilciliği logomuzu yeniledik” mesajıyla yeni logolarını kamuoyu ile paylaştı. Yeni logo büyük bir beğeni gördü.

SATRANÇ FEDERASYONU MALATYA’YA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu’nun en önemli turnuvaları arasına girmeyi başardı.

2013 yılında birincisi düzenlenen ve 2017 yılında beşincisiyle geleneksel hale gelen Altın Kayısı Satranç Turnuvasına ilgi her geçen yıl giderek büyüyor. Birçok yabancı ünlü sporcunun yanı sıra yerli sporcularında katıldığı Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alıyor.

Satranç Malatya İl Temsilciliği tarafından önemli günlerin yanı sıra kurumlarla ortaklaşa düzenlenen turnuvalar, Malatya’da satranç sporuna olan ilgiyi artırırken, yine Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hayata geçirilen ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği kapsamında lisanslı sporcu sayısı her geçen gün yükseliyor.

MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESPOR BİRİNCİ LİG’E YÜKSELDİ

Malatya, son yıllarda satranç sporuna verdiği önemle bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın büyük önem verdiği ve geleneksel hale getirdiği Yeşilyurt Satranç Şenliği, hem satranç sporuna olan ilginin artmasını hem de şenlik kapsamında çocukların satrançla tanışmalarına vesile oluyor.

Satranç Şenliği ile yetinmeyen Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü bünyesinde kurduğu satranç takımıyla kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. Satranç branşına büyük yatırım yapan Malatya Yeşilyurt Belediyespor ise şampiyonada başarılı bir performans ortaya koyarak, 1. Lig’e yükselme başarısını gösterdi.

FEDERASYON BAŞKANININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımı, iki yılda büyük bir başarı elde etti. Malatya Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımı 2015-2016 Sezonunda Türkiye Satranç Kulüpler Şampiyonası’nda oynadı. 81 takımın katıldığı Şampiyonada Yeşilyurt Belediyespor takımı başarı göstererek Türkiye Satranç 2. Ligine yükselme başarısını gösterdi.

Salon sporlarına büyük yatırım yapan Yeşilyurt Belediyespor, bu sezon ise 1. Lig hedefiyle çıktığı yolda iyi bir takım kurdu.

Türkiye Satranç 2. Ligi müsabakaları 16-23 Temmuz 2017 tarihlerinde Konya’da yapıldı. Takımlar maçlarını 8 masada oynadı. İlk dört masa serbest olup, geri kalan İki masa bayan sporculardan, bir masa 20 yaş altı, bir masa da 16 yaş altı sporculardan oluştu.  8 masada satranç sporcularıyla 9 tur maç yapan Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımı, 36 takım arasından ilk dörde girerek Türkiye Satranç 1. Ligine yükselme başarısını elde etti.

Yeşilyurt Belediyespor Kulübü’nü ziyaret eden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Başkanı Dursun Cumali Sucu’ya satranç sporuna desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız