SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satranç Şampiyonası Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:13:23
Satranç Şampiyonası Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, görme engelli satranç sporcusu Ünal Dönmez ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocuklar ve gençlerin zihinsel gelişimine olumlu katkılar sağlayan satranç sporunun Malatya’da hak ettiği yere gelmesi için çabaladıklarını belirterek, bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası’na 400’e yakın sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi.

15 Haziranda başlayacak 2. Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası’na bütün Malatyalıları davet eden Başkan Çakır, “42 bin lira ödül dağıtacağımız şampiyonaya katılan sporcularımız 4 kategoride yarışacaklar. Yurt dışından da katılımların olacağı şampiyona 15 Haziran Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak. 5 gün sürecek şampiyonaya bütün Malatyalıları davet ediyoruz. Amacımız ve gayemiz çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak” dedi.

Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ise, Malatya’nın sadece kayısısıyla tanınan bir yer olmadığını, düzenlediği uluslar arası organizasyonlarla, yarışmalarla Dünya’da ve Türkiye’de saygın bir yere sahip olduğunu söyledi.

Bu yıl 2. düzenlenecek Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonasına en büyük desteği Malatya Büyükşehir Belediyesinin sağladığını vurgulayan Toy, “Malatya’mızda satranç sporuna ilgi her geçen gün artıyor. İnsan zihninin gelişmesinde önemli etken olan satrancı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın destek ve katkılarıyla uluslar arası bir yarış haline getirdik. Destek ve katkılarından dolayı Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyonada taşlara bakmadan ve dokunmadan körleme adı verilen gösteri maçı yapacak olan görme engelli sporcu Ünal Dönmez ise yaptığı konuşmada satranç sporunun insan gelişimine önemli katkılar sağladığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız