SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satranç Sezonu Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:16
Satranç Sezonu Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Satranç İl Temsilcisi Cemal Toy, 2012-2013 satranç sezonunun başladığını belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenleyeceklerini söyledi. 

Toy, satranç sezonunu açtıklarını ve bundan sonraki süreçte turnuvalar düzenleyeceklerini aktararak, “Satranç İl Temsilciliği olarak görevimiz satrancı Malatya’da tanıtmak, eğitimler vermek ve satranç turnuvaları düzenlemektir. Okulların açılmasıyla birlikte 2012-2013 yılı satranç etkinliklerimiz başladı. 20-21 Ekim tarihlerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla satranç turnuvası düzenleyeceğiz. Sporcularımız turnuvaya katılım için www.malatya.tsf.org.tr adresinden turnuvalarımızı takip edebilir ve on line kayıt yaptırmalarını bekliyoruz. Sporcularımız turnuvaya katılmak için lisanslarını vize ettirmeliler. Sporcular lisanslarını vize ettirirlerse, işlemlerimiz daha hızlı yürüyecektir” dedi.

Sporculara lisanslarını vize ettirmeleri konusunda hatırlatmada bulunan Toy, “Malatya’da lisanslı sporcu sayısı 2 bini geçti. Ama aktif sporcu sayısı her sezon sonunda sıfırlanıyor. Ve de lisanslarını yeniden vize ettiren sporcular aktif oluyor. Bu vize ettirme sayısı bizim için önemli. En az 300 ila 500 arasında sporcumuzun lisanslarını vize ettirmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toy, belediye başkanlarından satranç sporuna destek olmalarını beklediklerini kaydederek, “Malatya’mız büyükşehir oluyor. Büyükşehir olması dolayısıyla şehirden satranç sporuna katkı bekliyoruz. Belde belediyeleri satranç sporuna hizmet ediyor ve destek veriyor. Dolayısıyla da satrancın faydalarından herkes nasibini alıyor. Malatya’mız da böyle bir eksiklik görüyoruz. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz elbette ki hizmetini yapıyor. İl merkezinde de çok güzel çalışmalarımız var. Ama ilçe ve beldelerdeki belediyelerin bu işe el atmalarını bekliyoruz. Örneğin öğretmen kökenli belediye başkanları olsa biliyoruz ki satranç sporuna destek istediğimizde bunu geri çevirmeyeceklerdir. Bu noktada mevcut belediye başkanlarımıza bu noktada sitemimiz var. “Ödeneğimiz yok” gibi açıklamalarla satranç sporuna destek olunmadığını görüyoruz. Bu oradaki halkın özellikle de çocukların satranç sporundan yoksun kalmalarına neden oluyor. Bu noktada daha duyarlı olmalarını ve satranç sporuna destek olmalarını bekliyoruz” görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız