SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satranç Turnuvası Düzenlendi

0
Güncellendi - 2016-02-10 22:05:50
Satranç Turnuvası Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk' ün Malatya' ya Gelişinin 85. yılı nedeniyle Satranç Turnuvası düzenlendi. İki gün sürecek olan turnuvaya başvurular devam ediyor.

Atatürk' ün Malatya' ya Gelişinin 85. yılı nedeniyle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üstü Satranç Merkezi'nde yapılacak. Turnuvanın 1. turu 13 Şubat Cumartesi saat 10:30 başlayacak. Turnuva 14 Şubat Pazar günü sona erecek.

Turnuvaya katılım koşulları şöyle:

"a) Turnuva kayıtları, 12 Şubat 2016 saat: 16.00’ya kadar www.malatya.tsf.org.tr adresinde açılacak olan Turnuva Kayıt sayfasından yapılacaktır.

b) Turnuvaya katılacak sporcuların 2015–2016 vizeli TSF lisansına sahip olması gereklidir. Aksi halde sistem kaydı kabul etmeyecektir.

c) İlk defa lisans çıkaracak sporcular https://lisans.tsf.org.tr sitesine girerek lisansını çıkartabilirler veya lisans vizelerini uzatabilirler. 16 yaş ve daha küçük sporcuların, Lisans Çıkarma ve Vize Uzatmaları ücretsizdir.

d)Sporcular hamle yazılımını (notasyon) bilmek zorundadır.

e) Tüm sporcular, programda öngörülen Teknik Toplantı öncesi Kayıt Kontrol Masalarında kayıt kontrol işlemlerini yaptırmak zorundadır. Birinci tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Kayıt kontrol süresinden sonra gelen sporcular rating vb. ayrım gözetilmeksizin ilk tur eşlendirmesine listenin sonuna eklenerek alınır.

f) Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. İkinci turdan önce sıralama yenilenerek 2. tur eşlendirmesi yapılır. İkinci tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.

Yaş sınırı: Küçükler 10 yaş ve altı-2006-2009 doğumlular, yıldızlar 11-15 yaş-2001-2005 doğumlular, genel 16 yaş ve üzeri-2000ve öncesi doğumlular.

TEKNİK TALİMAT

a) Turnuvada FIDE Satranç Kuralları, FIDE Turnuva Kuralları, TSF Yarışma Kuralları geçerlidir.

b) FIDE Satranç Kuralları madde:6.7.a uyarınca hükmen yenilme süresi 15 (onbeş) dakikadır.

c) FIDE Satranç Kuralları Madde: 9.1.b maddesi geçerlidir.

d)FIDE Satranç Kuralları 11.3.b uyarınca; bir oyun sırasında, bir oyuncunun oyun sahasında cep telefonu, elektronik haberleşme aracı veya satranç hamleleri önerebilecek her hangi bir cihaz bulundurması yasaktır. Tüm cep telefonları ve benzer elektronik aletlerin tümüyle kapalı olduğu sürece oyuncunun çantasında bulundurmasına hakem izin verebilir. Oyuncuların telefonu / elektronik haberleşme aracını içine koydukları çanta oyun süresince görünür bir yerde olacaktır. Oyuncu bir nedenle yarışma salonu dışına çıkarsa, çanta yarışma salonunda kalacaktır. Oyuncu çantası ile birlikte dışarıya çıkmak durumunda kalırsa mutlaka hakeme bildirecektir. Hakem oyuncunun telefonu ile birlikte dışarıya çıkmasına izin vermeyecektir. Bir oyuncunun hakemin izni olmaksızın bu türden cihazları içinde bulundurduğu bir çanta taşıması yasaktır. Bu türden bir cihazı oyun sahasında üzerinde bulundurduğu belirgin/aşikar ise söz konusu oyuncu oyunu kaybedecektir. Rakibi kazanacaktır.

e) Turnuvada Şubat 2016 UKD ve ELO Listesi Kullanılacaktır.

f)Katılıma göre tur sayısını ve eşlendirme sistemini değiştirmeye başhakem yetkilidir."

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız