SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satrancın Başarıda Katkısı Büyük"

0
Güncellendi - 2019-07-09 03:12:31
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay, satrançla ilgilenen birçok sporcunun Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında yüksek puan aldığını kaydetti. Bu sporcular arasında Malatya'da küçük yaştan bu yana satranç oynayan Mert Coşkun da yer aldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, satranç sporunun çocukların eğitim hayatına büyük katkı sağladığını söyledi. Sporcuların eğitimdeki başarılarının kendilerini gururlandırdığını dile getiren Tülay, "Çocuklarımız hedeflediği liseleri kazanma şansı elde ederken bir yandan da burslu okuma şansı yakaladılar. Bu başarının Türkiye’nin dört bir yanına yayılması da bizi ayrıca memnun etti" dedi.

LGS Türkiye birincileri arasında Malatya'da küçük yaşta satranç oynayan satranç sporcusu Mert Coşkun da yer aldı. LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak, 500 tam puan alan Coşkun, aynı zamanda bir satranç sporcusu.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Coşkun'un küçük yaşlardan bu yana satranca geldiğini kaydederek, "Mert'i turnuvalarımıza getiren annesi Dr. Ebru İnci Coşkun ve babası Özgür Coşkun'a teşekkür ediyoruz. Mert Coşkun'u da elde ettiği başarıdan dolayı kutluyor, hem eğitim hayatı hem de satranç sporunda bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum" dedi.

LGS'DE TAM PUANLAR SATRANÇÇILARDAN GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi  kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçları neticesinde çok sayıda satranç sporcusu büyük bir başarı göstererek Türkiye derecesi elde etti.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’dan Baran Kılıç ve İbrahim Halil Yıldırım, Aydın'dan Kerem Tunçbilek, Burdur'dan Mahircan Pepe, Bursa'dan Çağla Engin, Denizli’den Nehir Tokat, Elazığ'dan Hüseyin Tekdemir ve Baran Kaçar, İstanbul’dan Ahmet Doruk Koçer, Oğuz Kağan Aydın ve Tuna Eryılmaz, İzmir'den Ediz Aldoğan, Konya'dan Hikmet Tarık Keskin, Malatya’dan Mert Coşkun, Mersin'den Eylül Şevin Karabulak, Nevşehir’den Gökay Nuray, Niğde’den Büşra Gün, Ordu'dan Mehmet Metehan Kır, Samsun'dan Ata Saydam ve İdil Belkıs İğde ve Yalova’dan Ege Yiğit Köksal tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birinciliğini paylaştılar.

Ayrıca Ankara'dan Ahmet Cemal Vural, Burdur'dan Nida Yılmazcan ve Enfal Tufan, Bursa’dan Safiye Öykü İnce ve Kayra Yılmaz, Kırıkkale'den Berrak Gündüz, Konya'dan Avni Oflaz, Kerem Bilge Gedik ve Gülsena Kandur, Kütahya’dan Ömer Arda İlbek, Feyza Günalay Ve Zehra Sena Gedikbay ise sadece bir ya da birkaç yanlış yanıt ile tam puana yakın bir derece elde ettiler.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Malatya Valisi Aydın Baruş ve LGS'nin Malatyalı şampiyonlarından Mert Coşkun

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız