SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satrançta Türkiye Birincisi Oldu

0
Güncellendi - 2018-01-28 03:09:41
Satrançta Türkiye Birincisi Oldu
A- A+ PAYLAŞ

  Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un satranç sporcusu Dila Baloğlu, Türkiye’nin En Büyük Satranç Şöleni’nde 11 yaş kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Baloğlu, elde ettiği başarıyla milli takım havuzuna girdi. Aynı şampiyonada Ferman Alkan ise 18 yaş kategorisinde 8.oldu.

  Türkiye İş Bankası’nın ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da 20-26 Ocak tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun hamlelerine sahne olan dev şampiyonada ‘Türkiye Şampiyonları’ belli oldu.

  Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 9 turluk zorlu mücadelenin ardından 27 kategoride gerçekleşen ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşanırken, genç şampiyonların heyecanı ve mutluluğu ise görülmeye değerdi. Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girdi.

  Şampiyonaya katılan Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un satranç sporcusu Dila Baloğlu, 11 yaş kızlar kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

  Malatya Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımı Kaptanı ve antrenör Yusuf Kürüz'ün emekleriyle başarıyı yakalayan Dila Baloğlu, Türkiye birinciliğini elde ettiğinden dolayı çok mutlu söyledi.

  Takımın antrenörü Yusuf Kürüz'e ve kulüp yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Baloğlu, lig maçlarında takımın başarısı için elinden gelen gayreti göstereceğini ve takımın başarılı olacağını ifade etti.

  Elde ettiği birincilikle milli takım havuzuna da giren genç sporcu, bu sezon Türkiye Satranç 1. Liginde oynanacak karşılaşmalarda 8. masadaki yerini kesinleştirmiş oldu.

  Sporcular ve aileleriyle birlikte 7 bin kişilik rekor bir buluşmaya imza atılan şampiyonanın ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tülay, “Türkiye Küçükler, Yıldızlar, Emektarlar Şampiyonaları’na katılımın her geçen yıl rekor düzeyde arttığına ve Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olmaya aday bir Türkiye buluşmasına dönüştüğüne dikkat çekti. “Altyapıya yaptığımız doğru hamleler Türk satrancına güç kazandırdı” diyen Tülay, bu yıl eş puanlı sporcuların da milli takım havuzuna girmeye hak kazanacağını sporculara müjdeledi. Tülay, “Biz altyapı projeleriyle büyüdük. Başarılarımızın ve zaferlerimizin sırrı da budur. Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile özellikle 2012 yılından itibaren altyapıya yaptığımız doğru hamlelerin ve yatırımların meyvelerini almaya başladık. Lisanslı sporcu sayısında liderliğimiz, uluslararası organizasyon başarımız, sporcularımızın ve A Milli Takımımızın tarihi başarıları, Türkiye’nin bir satranç ülkesi olarak anılmaya başlanması Türk satrancının gelecekte daha da başarılı olacağını gösteriyor. 81 ilden sporcunun atılımıyla gerçekleştirdiğimiz rekor katılımlı Türkiye Şampiyonası ve 7 bin kişilik dev satranç ailesinin heyecanı, coşkusu da ürettiğimiz projelerimizin doğruluğunun bir başka simgesi. Genç ustalarımız, Türkiye’nin gelecek büyük ustaları olacak ve dünya satrancına adımızı altın harflerle yazdıracaklar” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ergun (6 yıl önce)
    tebrikler
    0
    0
    Yanıtla