SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Savaş Azmini Biledi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:47
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 77. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Mehmet Akif Ersoy, milletimizi tembelliğe karşı üretmeye ve paylaşmaya, art niyetli ve fitnecilere karşı da uyanık olmayı öğütlemiş, mücadele azmiyle de sürekli örnek bir şahsiyet olmuştur."dedi.

Öz'ün açıklaması şöyle:

"Mehmet Akif Ersoy memleketimizin ilelebet minnet ve şükranla anacağı, İstiklal Savaşımızı eşsiz mısralarıyla ölümsüzleştiren fikir, edebiyat ve dava adamıdır. Millî ruhun canlanıp bağımsızlık tutkusuna dönüşmesinde Milli Şairimizin derin duygular barındıran mısralarının büyük katkısı olmuştur.  Aynı zamanda bir fikir ve aksiyon adamı olan Akif, yedi düvele karşı mücadele vakti geldiğinde de Anadolu’yu dolaşarak, halkımızı milli mücadeleye hazırlamış, milletin bir, beraber ve tek vücut halinde düşmanlara karşı savaş azmini bilemiştir.

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Burdur milletvekili olarak yer alan Mehmet Akif, umut yüklü, iman dolu, çağları aşan mesajıyla İstiklal Marşı’mızı ücret almamak ve kahraman ordumuza bağışlamak şartıyla bizlere hediye etmiştir.

'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;

Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!

Boğamazsın ki!

Hiç olmazsa yanımdan kovarım.'

dizeleriyle; milli menfaatlerin aksine işbirliği yapanlara,  geçmişini ret edenlere açıkça meydan okumuş,

'Doğduğumdan beridir aşığım istiklale;

Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!'

dizeyleriyle de milli davayı her şeyin üzerinde tutmuştur.

Mehmet Akif Ersoy, milletimizi tembelliğe karşı üretmeye ve paylaşmaya, art niyetli ve fitnecilere karşı da uyanık olmayı öğütlemiş, mücadele azmiyle de sürekli örnek bir şahsiyet olmuştur. Milletimizle fikirleri, eserleri ve şahsiyetiyle özdeşleşmiş bulunan merhum Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 77. yıldönümü vesilesiyle rahmet ve şükranla anıyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız