SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savaş Çıkaracak Görüntüler

A- A+ PAYLAŞ

Rusya'da düşen uçakta hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski'nin ölümüyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. YouTube'da yer alan videoya göre düşen uçakta pilot ve bazı yolcular sağ kurtuldu ancak 3 kişi hayatta kalanları infaz etti. Görüntüleri çeken kameramanın ise öldürüldüğü iddia edildi.

Olay Videonun Linki;
http://webtv.hurriyet.com.tr/?cid=1&vid=5846

Polonya'nın başkenti Varşova'dan Rusya'nın Smolensk kentine giden Rus yapımı Tupolev-154 tipi uçak, 10 Nisan tarihinde havaalanına 1.5 kilometre kala düştü. 97 kişiyi taşıyan uçakta Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski, eşi, Polonya Genelkurmay Başkanı, devletin en tepesindeki bürokratlar ve yöneticiler bulunuyordu.

Düşen uçakla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Uçak kazasından sadece birkaç dakika sonra cep telefonuyla çekilen görüntülerdeki silah seslerinin, kazadan yaralı olarak kurtulan Polonyalı görevlilerin vurulduğu an duyulan silah sesleri olduğu öne sürülüyor.

Video paylaşım sitesi YouTube'daki görüntülerde önce yürüyen üç kişinin silüeti görülüyor, pilot el kaldırarak yardım istiyor, silah ve gülüşme sesleri ile 'beni öldürmeyin' çığlığı duyuluyor. Ayrıca, uçaktan dışarı atlayan bir adam ve düşen bir adam da görüntülerde.

'GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYINCA ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

Polonya'da gündeme bomba gibi düşen silah seslerinin yankılandığı görüntüleri cep telefonuyla görüntüleyen kişinin Rus vatandaşı Adriej Mendierej olduğu ortaya çıktı.

Mendierej, kaza yerinde çektiği görüntüleri internette yayınladıktan kısa bir süre sonra sırtın bıçaklanmış olarak bulunduğu ve hastanede yaşam destek ünitesinin kapatıldığı öne sürüldü.

RUSYA, 21 SUBAYIN CESEDİNİ ARAŞTIRIYOR

Uçak kazasında yaşamını yitiren 96 kurbandan 21'inin halen Moskova'da bulunuyor. Cesetlerden geriye sadece et parçaları kaldığı için "kimlik tespitlerinin yapılamadığı" belirtiliyor. Kimliği tespit edilemeyen" kurbanlar arasında Polonya Ordusu'nda görevli üst düzey subaylar ve Cumhurbaşkanının 9 koruması da bulunuyor. Rus yetkililer, cesetlerin kimlik tespitlerinin DNA testiyle yapıldığını açıkladı.

KORUMALARIN SİLAHLARI KAYBOLDU

Cumhurbaşkanı Kaçinski'nin korumalarının resmi olarak taşıdıkları silahların "ortadan kaybolduğu" Rus yetkilileri tarafından da doğrularken Polonyalı yekililer, kayıp silahlara yapılacak balistik inceleme sonucunda silahların en son kullanıldığı zamanın ortaya çıkarılabileceğini belirtiyor.

İşte o görüntülerde kaza yerindeki silah sesleri ve konuşmalar:

- Orada bak, üç kişi ağaçların arkasında yürüyor.

- Bir kez daha ağır çekim ve zoom.

- Kurtarma ekibi mi?

- Bu insanlar halen yürüyor.

- Bu kimdir bilmiyorum.

- (Ses): Sakin ol!

- (Siren)

- Şu adama bak!

- Gördün mü? Beyaz giymiş bir adam elini kaldırıyor, yavaş çekim ve zoomla bunu kontrol et.

-Bir kez daha...

- Bazı insanlar bunun bir havayolu pilotu olduğunu söylüyorlar (Bu kimdir bilmiyorum)

- Siren

- Çığlıklar

- Bizi öldürmeyin! (?)

- Bana bir silah ver! (?)

- Bir silah atışı.

- Uçaktan siyahlar içinde bir adam nasıl atlıyor bak.

- Bir kez daha.

- Bir silah atışı.

- Gülüşmeler.

- Uçaktan atlayan siyahlar içindeki aynı adam.

- Bak- o düşüyor.

- Planı değişikliği (ve bir silah atışı).

- Bir kez daha silah atışı

- Bak!

- Ve o düşüyor...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız