SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savaş Çıkaracaktı!

A- A+ PAYLAŞ

 

Güney Kore’de nöbet tutan askerler, kağıt üzerinde savaş halinde oldukları Kuzey Kore’ye ait bir savaş jeti sandıkları, içinde 119 kişi bulunan yolcu uçağına otomatik tüfeklerle ateş açtı. Neyse ki uçak menzil dışındaydı, olay kimsenin burnu kanamadan atlatıldı.

KORE Yarımadası, önceki gün yeni bir gerginliğin eşiğinden döndü. Güney Kore’ye ait bir adada nöbet tutan iki asker, komünist Kuzey Kore’ye ait bir savaş uçağı sandıkları jete ateş açtı. Ancak bu başkent Seul’e doğru alçalışa geçen Güney Kore’ye ait içinde 119 kişi bulunan bir yolcu uçağıydı. Fıkra gibi olay, büyük bir felakete dönmeden atlatıldı.

Tüfekle ateş  açtılar

Güney Kore ordusundan yapılan açıklamaya göre, söz konusu olay cuma sabaha karşı saat 04.00 sularında yaşandı. Kuzey Kore deniz sınırına yakın Gyodong adasında konuşlanmış denizcilerden ikisi, Çin’den gelen ve Seul’un Incheon Uluslararası Havalimanı’na doğru alçalışa geçen yolcu uçağına K-2 tipi otomatik saldırı tüfekleriyle 10 dakika boyunca ateş etti. Asiana Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçağın, menzilden 500-600 m uzakta olması, saldırının büyük bir felakete dönmesini engelledi.

Asiana Havayolları’na göre, silahlı saldırı yüzünden uçağın rotasında herhangi bir değişiklik yapılmadı.  Askerler, uçağın normal rotasından saptığını iddia ederken Güney Koreli havacılık yetkilileri, radar verilerine göre uçağın rotasından çıkma gibi bir durumun olmadığını tespit etti. Yaşanan bu tehlikeli olayın ardından Güney Koreli askerler, siville askeri uçakları ayırt etmek üzere eğitimden geçirilecek. Çünkü bölgedeki en küçük askeri hata, büyük bir kriz tetikleme potansiyeline sahip.

Ateşkes var barış yok

Komünist Kuzey Kore ile Güney Kore, 1950-53 yıllarında savaşmış, Türkiye de asker yollamıştı. Binlerce kişinin ölümüne yol açan savaş ateşkes anlaşmasıyla son bulurken, iki ülke arasında hâlâ yapılmış bir barış anlaşması yok. Kuzey Kore’nin en yakın müttefiki Çin.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız