SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savaş İlanı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:46:14
Savaş İlanı...
A- A+ PAYLAŞ

Ukrayna ordusu, haftalardır Rusya yanlısı silahlı grupların kontrolünde olan doğudaki Slavyansk'ta operasyon başlattı. Rusya yanlıları ise Ukrayna ordusuna ait Mi-24 tipi üç helikopteri düşürdü.

Ukrayna ordu birliklerinin Rusya yanlılarının kontrolündeki Slavyansk'ta sabaha karşı başlattıkları askeri operasyon sırasında  düşürülen helikopter sayısı üçe çıktı. Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ağit üçüncü helikopterin de yerden atılan güdümlü füzeyle vurulduğu kaydediliyor. Altıncı saatini dolduran askeri operasyon sırasında can kaybıyla ilgili şu ana kadar sadece vurulan helikopterde dört kişinin öldüğü söyleniyor. Karadaki çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı hakkında hiçbir bilgi yok.

Ukrayna ordusunun operasyonda en az 20 helikopter kullandığı, gece kent çevresine havadan indirme yaptığı öne sürüldü. Kentteki silahlı gruplar, ordunun kent çevresindeki birçok kontrol noktasına saldırdığını söyledi. Kentin bazı yerlerinde siren sesleri duyulduğu bildirildi.

Ukrayna yönetimi operasyon hakkında şu ana kadar açıklama yapmadı. Operasyonun kapsamı ve amacına ilişkin bilgi verilmedi.

Slavyansk, nisan ayı başından bu yana Rusya yanlısı silahlı grupların elinde bulunuyor. Bu grupların rehine olarak tuttuğu uluslararası gözlemcilerin de kentte tutulduğu biliniyor.

18-25 YAŞ ARKASI ERKEKLERE ZORUNLU ASKERLİK

Slavyansk'taki operasyon haberi, Ukrayna Devlet Başkan Vekili Aleksandr Turçinov'un 18-25 yaş arası gençlerin zorunlu olarak askerliğe alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamasından hemen sonra geldi.

Turçinov, ülkenin doğusu ve güneyinde silahlı yasa dışı gruplar nedeniyle durumun kötüleştiğini belirtmiş, zorunlu askerliğin amacının "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin askeri hazırlığının artırılması ve desteklenmesi, Ukrayna' ya yönelik olası tehditlere karşı dengeli tepki vermesine yönelik ordunun yeteneklerinin artırılması" olduğunu belirtmişti.

Turçinov, daha önce de doğudaki kamu binalarının işgali karşısında polisin tutumunu eleştirmiş, "çaresiz" kaldıklarını söylemişti.

Ukrayna'nın doğusundaki birçok kentte valilik, belediye binası, polis merkezi gibi binalar Rusya yanlısı silahlı grupların elinde bulunuyor. Son olarak, dün bölgenin önemli kentlerinden Donetsk'te savcılık binası, Rusya yanlısı gruplar tarafından ele geçirildi. Son dönemde bu tür eylemlerde polis ilk kez binayı vermemek için direndi ancak çıkan olaylar sonucu bina Rusya yanlılarının eline geçti.

Kiev yönetimi, bölgedeki olayların arkasında Rusya'nın olduğunu savunuyor, Rusya bu iddiayı reddediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız